Hotell (752)

Resor till Europa

Antal hotell

Resor till Europa

Danmark
Smörrebröd, wienerbröd, pölse, världsberömd öl och en restaurangscen som låtit tala om sig i hela Europa. Vårt kära grannland må vara litet, men utbudet är enormt och danskarna vet verkligen hur man njuter av livet. Det är också ett mycket bra semesterland. Danmark består av 405 namngivna öar, och oavsett var du befinner dig har du aldrig längre än fem mil till havet. Med Globetrotter får du uppleva det bästa av Köpenhamn, med bra boende mitt i den charmiga huvudstaden.
Frankrike
Snöiga alper i öster och soliga stränder i söder. Däremellan slätter, högplatåer, böljande gröna kullar, mängder av små och stora vingårdar samt en uppsjö av kulturella rikedomar. Dessutom är Frankrike landet som gav världen crème brûlée, camembert, Tour de France och Eiffeltornet. Så fransmännen har faktiskt all anledning att vara stolta över sitt land. Och stolta är precis vad de är, en del till och med till överdrift. Men att fransmännen varken kan eller vill prata något annat än det egna språket är en gammal myt som konstigt nog fortfarande hänger kvar.
Grekland
För de gamla grekerna var Grekland hela världen och Medelhavet en oändlig ocean. Här fanns paradisstränder, myllrande städer, exotiska hamnar, karga klippor, äventyr och lynniga gudar. Med undantag av gudarna är det precis sig likt idag. Aten är den naturliga startpunkten för en resa i både Greklands historia och dess geografi.
Italien
När vi tänker på Italien är det kanske i första hand pasta och fotboll vi associerar till. Men Italien har självklart mycket mer att erbjuda sina besökare. För att resa längs den europeiska stöveln är en konstnärlig njutning. Från Alpernas toppar, Dolomiternas spetsiga klippor och de vackra sjöarna Lago di Como, Lago di Garda och Lago Maggiore i norr, vidare till Toscanas intagande landskap, det bysantinska fästet Ravenna som dominerar över badorterna vid Adriatiska havet, det antika Rom, det kaotiska Neapel och längst i söder Sicilien. Estetiskt, passionerat och dramatiskt. Tre ord som kan sammanfatta såväl Italien som det italienska folket.
Nederländerna
Besök Holland och vackra Amsterdam. Vandra längs kanalerna och insup den avslappnade atmosfären. Jodå. Visst finns här tulpaner, när den säsongen kommer. Och visst kan du komma över ett par träskor, dricka genever och spana in husbåtar, om du har lust. Men Amsterdam är också en stad för caféer, konst och klubbliv. Rembrandt och van Gogh är rikt representerade på stadens museer, Heinekenbryggeriet är öppet för besök och Anne Franks hus är ett gripande minnesmärke du inte får missa.
Portugal
Portugal har under årtionden varit ett av de mest populära resmålen i Europa, mycket tack vare sin stora variationsrikedom och det sköna klimatet. Dessutom ligger priserna fortfarande på en hygglig nivå. I Portugal växlar naturen från höga berg och djupa dalar, pinjelundar, olivlundar, vallmoblommande ängar, korkeksskogar, mandel- och fikonträd. Kusten är kantad av många guldgula stränder och det finns gott om charmiga städer. Lissabons Alfama, "gamla stan", är en upplevelse med sina labyrintiska gränder och sin mycket speciella atmosfär. Den som vill uppleva portugisisk elegans tar tåget från Lissabon ut till badorten Estoril. Uppe i norr, i Dourodalen, hittar man vindistrikten. Portugal är känt för sitt friska vinho verde, och centrum för det berömda portvinet är staden Porto. För den som gillar golf finns många högklassiga golfbanor att välja mellan.
Spanien
Säg Spanien och många tänker på siesta och sol. Men Spanien är också fantastisk natur, härligt klimat, vacker konst, säregen arkitektur och mängder av små pittoreska byar med vitkalkade hus. I Spanien umgås man mycket och gärna. Här träffas gamla som unga för att spela backgammon, lösa världsproblem eller skvallra över en tapas på någon av barerna. Större delen av dygnet tillbringas utanför hemmet och dygnsrytmen är en helt annan än vår. Middagen serveras sällan före elva på kvällen, nattlivet drar inte igång förrän efter midnatt och den som vill festa på spanskt vis ser inte hotellet igen förrän framåt morgontimmarna.
Storbritannien
England är landet som får oss att tänka på tedrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar, komiker, design och mycket mer. Det är ett land av kontraster, där storstäder som London, Manchester och Newcastle samsas med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla. Britterna själva är ett försynt men vänligt och mycket artigt folk som har en öppen inställning till det offentliga livet. Och det är just dessa och tusen andra anledningar som gör att vi svenskar varje år vallfärdar till England och kanske främst London – hela världens huvudstad och trendsättare.
Tjeckien
Prag är som ett enda stort museum. Fyllt av vackra byggnader, moderna mästerverk, historiska museer och inrökta jazzhak. I Prag har tiden inte stannat - den har bara inte lika bråttom som i resten av världen. Här finns kvarter som verkar tro att de står i tjugotalets Paris. Här skummar ölet som kallas Böhmens flytande guld, och som bryggs på vatten från källor som ingått i receptet i många hundra år. Ändå räknas Prag som en av de mest vitala städerna i Europa just nu.
Turkiet
Den som påstår att öst och väst aldrig möts har inte varit i Turkiet. Här går det gamla och det nya hand i hand. Å ena sidan bor du på moderna hotell och har solen, baden, havet - och så shoppingen som överträffar det mesta! Skinnvaror. Kryddor. Guld. Kläder. Souvenirer. Å andra sidan har du den spännande orientaliska atmosfären som förstärks av minaretutroparens klagande röst, av myllret i basarerna, av dofter och ljud. Och överallt möts du av värme och vänlighet, i synnerhet om du har barn med dig.
Ungern
En näve habsburgska rokokopalats, några nypor rysk stämning, ångande kurbad och lite friska fläktar från väst. Ungern är ett spännande resmål med stora kontraster. Stämningen är välkomnande och gästfri, klimatet behagligt, priserna låga och det finns mycket att se och upptäcka. Landskapet är mjukt och böljande med gröna ängar, vida fält och bulliga kullar. I huvudstaden Budapest blandas affärscentra, nya storhotell och breda avenyer med pittoreska kullerstensgränder, charmig barockarkitektur och gammaldags varmbadhus.
Österrike
Österrike bjuder på stora kontraster, från det välordnade Wien till de österrikiska alperna och det rika historiska arvet som gör sig bemärkt överallt. Landet var under många hundra år Europas centrum, och välkomnar sina besökare med vänlighet och värdighet.