Viktig information om försäkringar hos Globetrotter

Försäkringar

Med våra försäkringar kan du känna dig trygg när du reser.

AvbeställningsförsäkringReseförsäkring

Avbeställnings-försäkring för reguljära paketresor

Med Goudas avbeställningsförsäkring för reguljära paketresor kan du få dina pengar tillbaka om något oförutsett händer som hindrar dig från att resa. Förutom själva resan med flyg och hotell försäkrar du också andra resekostnader som transfer, evenemang, specifika aktiviteter och liknande. Avbeställningsförsäkringen gäller helt utan självrisk. 

Vad täcker Goudas avbeställningsförsäkring?

Avbeställningsförsäkringen täcker bland annat om du måste avbeställa din resa på grund av någon av följande orsaker: 

  • Om du eller andra i resesällskapet drabbas av akut sjukdom eller olycksfall. 
  • Om någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall. 
  • Om din medresenär drabbas av akut sjukdom, olycksfall eller av annan godkänd anledning måste avboka sin resa och det medför att du måste resa ensam. 
  • Se ytterligare orsaker som omfattas av försäkringen på  Goudas webbplats.. 
  • Viktigt att veta är att försäkringen inte gäller vid avbeställning som beror på ett medicinskt tillstånd som visat symptom, varit föremål för läkarvård eller ändrad medicinering/behandling senare än 3 månader innan försäkringen tecknades, även om diagnos ställts efter att försäkringen tecknades. Läs de fullständiga villkoren på  Goudas webbplats
  • När resan har ett specifikt syfte

 

Avbeställningsförsäkringen gäller också om det finns ett särskilt syfte med resan och något inträffar som gör att detta syfte går förlorat. Några exempel: 

  • Om du skadar ett finger inför en golfresa. 
  • Om ni är två familjer som reser tillsammans och något oförutsett händer drabbar den ena familjen, förutsatt att ni har samförsäkrat er genom att samtliga tecknat Goudas avbeställningsförsäkring. 
  • Så här bokar du 
  • Det enklaste sättet att boka avbeställningsförsäkringen är i samband med att du bokar din resa. På sidan där du anger resenärernas namn väljer du även "Avbeställningsförsäkring". Alla resenärer på samma bokning måste teckna försäkringen för att villkoren ska gälla hela resesällskapet.

 

 Vill du lägga till avbeställningsförsäkringen på en redan bokad resa så kan du göra det fram till dess att resans anmälningsavgift är betald. Det görs genom att ringa oss på 08- 506 115 00. Försäkringen betalas sedan tillsammans med anmälningsavgiften och kan inte ändras efter att handpenningen har kommit oss tillhanda.  

Regler och villkor för Goudas avbeställningsförsäkring

Reseförsäkring

Visste du att hemförsäkringens reseskydd inte alltid täcker om olyckan skulle vara framme på semestern? Med Goudas reseförsäkring "Komplement till hemförsäkringen" får du ersättning från första kronan om något skulle hända på resan – helt utan självrisk. 

Goudas reseförsäkring är speciellt utformad för att fylla luckorna i din hemförsäkrings reseskydd. Full trygghet på semestern – utan att du behöver betala självrisk om något skulle hända. 

I försäkringen ingår bl.a:

Ingen självrisk

Du betalar ingen självrisk för det som ingår i reseförsäkringen, t.ex. självrisk för hyrbil på resmålet upp till 10 000 kronor. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i din hem- och bilförsäkring om något händer när du är på resa. 

Ersättning för förlorade resdagar

Om du blir sjuk och sängliggande under en kortare tid på semestern får du ersättning med en dagsandel per förstörd resdag. Läkarintyg krävs. 

Ny resa

Om du blir sängliggande med ordination från läkare under mer än halva resan, får både du och familjen eller en medresenär en ny resa. 

Hjälp att komma ikapp din resa

Om du missar avresan eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa. 

ID-kapningsskydd

Om din identitet missbrukas - även på sociala medier, kommer du att kunna få rättshjälp med upp till 100.000 kronor.