Hotell (53)

Resor till Portugal

Portugal har under årtionden varit ett av de mest populära resmålen i Europa, mycket tack vare sin stora variationsrikedom och det sköna klimatet. Dessutom ligger priserna fortfarande på en hygglig nivå.

I Portugal växlar naturen från höga berg och djupa dalar, pinjelundar, olivlundar, vallmoblommande ängar, korkeksskogar, mandel- och fikonträd. Kusten är kantad av många guldgula stränder och det finns gott om charmiga städer. Lissabons Alfama, "gamla stan", är en upplevelse med sina labyrintiska gränder och sin mycket speciella atmosfär. Den som vill uppleva portugisisk elegans tar tåget från Lissabon ut till badorten Estoril. Uppe i norr, i Dourodalen, hittar man vindistrikten. Portugal är känt för sitt friska vinho verde, och centrum för det berömda portvinet är staden Porto. För den som gillar golf finns många högklassiga golfbanor att välja mellan.

Antal hotell
Lissabon är utan tvekan en av Europas charmigaste huvudstäder. Här njuter du av sevärdheter, bra shopping och ett krogliv som fortfarande håller en relativt låg prisnivå jämfört med många andra storstäder. När du reser med Globetrotter till Lissabon-området kan du dessutom välja sol-, bad- och golfresmål som Costa da Caparica, Sesimbra och Estoril/Cascais.
Lissabon
Lissabon bjuder på historisk arkitektur, god mat, sol och bad och modern shopping – en perfekt blandning av gammalt och nytt.

Sök din resa