Kenyasafari - Nakuru, Masai Mara Safari - 4 dagar

Kenyasafari - Nakuru, Masai Mara Safari - 4 dagar

Dag 1

Vi lämnar Nairobi och färdas genom Kenyas bördiga högland mot den imponerande Great Rift Valley. Den spektakulära färden går vidare förbi Lake Naivasha och Lake Elementaita och du kommer fram till dagens slutmål, Flamingo Hill Camp, lagom till lunch Under eftermiddagen gör vi sedan vår första safaritur i Lake Nakuru National Park med sitt fantastiska fågel- och djurliv. Sjön är rosafärgad av tusentals flamingos och vi har också möjlighet att se vattenbuffel, noshörning och leopard.

Dag 2

Efter frukost färdas vi genom Great Rift Valley förbi Suswa och vidare över Loita-savannen där vi för första gången möter de färgstarka masaierna innan vi tids nog är framme vid Mara Simba Lodge, som ligger i det legendomspunna Masai Mara. Efter lunch beger vi oss ut för en första safaritur i Masai Mara Game Reserve, en av de mest magnifika naturupplevelserna i världen, där den orörda vildmarken känns oändlig.

Dag 3

Hela dagen i Masai Mara med både morgon- och eftermiddagssafaris. Masai Mara är en del av Serengeti och mest berömt för djurens årliga vandring över floden Mara. Masai Mara är också känt för sina stora populationer av såväl lejon som elefanter. Har vi tur får vi också se leopard, gepard och noshörning. "The Big Five" är alla representerade. Se till att du har tillräckligt med film i kameran.

Dag 4

Efter frukost så styr vi kosan tillbaka mot Nairobi dit vi kommer fram på eftermiddagen. Håll ögonen öppna efter giraffer och gaseller.

Detta ingår:

Under safarin inkvarteringar i lodger med privat dusch/wc. Transport med minibuss enligt program, entréavgifter till parkerna och engelsktalande färdledning. Helpension (frukost, lunch och middag) under safarin.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.