Kenyasafari - Flying Safari - 3 dagar

Kenyasafari - Flying Safari - 3 dagar

Dag 1

Dagen börjar med transport till Wilson Airport, varifrån vi flyger med ett mindre plan till Masai Mara. En kort, men ack så härlig och spännande flygtur, med fantastiska vyer innan man landar mitt ute på savannen och hämtas av safarijeepar för den korta färden till Kichwa Tembo Camp (Kichwa Tembo betyder Elefanthuvud på Kishwahili). Denna lyxiga anläggning består av mycket bekväma tält som vi inkvarteras i. Ingenting saknas; dusch och toalett finns i tältet och från vår utsiktsplats utanför tältet har vi en bedövande vacker utsikt över det oändliga landskapet, där de vilda djuren strövar fritt. Efter lunch blir det safari i Masai Mara Game Reserve; 1672 km² orörd savann. Här finner du den största koncentrationen av djur och fåglar på hela den afrikanska kontinenten. Glöm inte att ladda rejält med film eller minneskort.

Dag 2

Hela dagen tillbringas med upptäcktsfärder i Masai Mara. Masai Mara är en del av Serengetis ekosystem. Överflödet av djurliv är som störst under migrationen, (juni, juli, november och december) då många djur måste simma över floden Mara. Här utspelas de fantastiska scener som visats i ett flertal filmer och tv-program. Mara är speciellt känt för sina många lejon men du kommer att ha stora möjligheter att möta "The Big Five", som alla finner sin naturliga miljö här.

Dag 3

En tidig safari hinns med innan det är dags att lämna detta paradis och flyga tillbaka till Nairobi, dit du kommer vid lunchtid.

Detta ingår:

Under safarin inkvarteringar i tält med privat dusch/wc. Flyg och LandRovers under vistelsen, entréavgifter till parken och engelsktalande färdledning. Helpension (frukost, lunch och middag) under safarin.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.