Privata safarilodger, Sydafrika

Privata safarilodger, Sydafrika

En närmast omistlig upplevelse under Sydafrikaresan - bekvämt boende mitt ute i den spännande naturen och med The Big Five som närmsta grannar.

Allt inkluderat

På samtliga lodger njuter du av utsökt mat och fantastisk service, och två safaris per dag ingår också. Med privat guide får du naturupplevelser som går utanpå det mesta. Till fots eller i öppen LandRover kommer du närmare djuren än du trodde var möjligt. Chansen att se The Big Five (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) är stor.

Kariega Game Lodge

Mycket uppskattat, prisvärt och malariafritt reservat nära Garden Route. Cirka 1,5 timmes (140 km) bilresa öster om Port Elisabeth. Lodgen har restaurang och bar samt rymliga och trivsamma rum (chalets) med fantastiska vyer. Alla rum har luftkonditionering, dusch, toalett, minibar och telefon. Varje övernattning inkluderar helpension samt två guidade safaris i öppna jeepar. Globetrotter har valt två av anläggningens fyra lodger: River Lodge På stranden till Bushmans River ligger den 5-stjärniga lodge bestående av tio topputrustade sviter. Lodgen erbjuder exklusivitet, bekvämlighet och spektakulära vyer förutom de underbara möjligheterna till safaris. Grädden på moset är de utmärkta fiskemöjligheterna. Ukhozi Lodge Lyxig lodge som tar emot tjugo gäster i tio topputrustade sviter, alla med egen pool och panoramautsikt från den privata altanen. Lodgen kännetecknas av unik afrikansk atmosfär. Utsökta middagar serveras utomhus runt en öppen eld. Minimiålder 10 år.

Shamwari Private Game Reserve

Shamwari är malariafritt och den sydligast belägna av de privata safariområdena. Det 20 hektar stora området ligger utmed Bushmans River mellan Port Elizabeth och Grahamstown, och blir en naturlig förlängning av den berömda kuststräckan Garden Route. Shamwari har fått ett flertal internationella priser för sitt arbete med att bevara och skydda av de vilda djuren. Här finns fem olika inkvarteringsmöjligheter. Vi har valt: Riverdene Lodge Erbjuder bekvämt och trevligt boende i de nio rummen. Riverdene Lodge är en nyare del i reservatet som tar 18 personer. Du bor i lyxiga rum med de flesta faciliteter. Restaurang, bar och en vacker pool finns att koppla av i efter dagens safaris. Här krävs att man bor minst två nätter.

Idube Private Game Reserve

Sex timmars körning från Johannesburg hittar du Idube, en liten, exklusiv (max 20 personer) lodge belägen i underbara Sabi Sands Game Reserve i Krügerparken. Den familjeägda lodgen ligger lugnt belägen i skuggan av höga träd och med utsikt över ett vattenhål dit djuren kommer för att dricka. Precis utanför ligger den snåriga vildskogen där du kan hitta "Big Five" och inte mindre än 300 olika fågelarter. Efter en spännande safari i solnedgången intas middagen utomhus i " boman" i skenet från den sprakande brasan under stjärnorna.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.