Kenyasafari - Amboseli, Tsavo West Safari - 3 dagar

Kenyasafari - Amboseli, Tsavo West Safari - 3 dagar

Dag 1

Vi lämnar myllrande Nairobi och beger oss söderut över den oändliga savannen vid Athi. Ett kort uppehåll i staden Namanga , där tillfälle ges att shoppa masaiernas färggranna konsthantverk. Färden går nu österut mot Amboseli National Park, som ligger vid foten av det majestätiska berget Kilimanjaro. Lunch och inkvartering på Amboseli Serena Lodge, som är byggt som en Masaiby. Med Kilimanjaro i bakgrunden gör vi nu den första safarituren i detta torra landskap med förtorkade akacior som fascinerande silhuetter på den späda savannen. Det mesta djurlivet förekommer vid vattenhålen och här kan du ofta se elefanterna stå knädjupt ner i leran för att hålla sig svala. Parken är främst känd för sin stora elefantkoloni men vi kommer också att kunna se buffel, gaseller och kanske gepard.

Dag 2

Efter frukost fortsätter vi österut förbi Chyulu Hills natursköna kullar och via krokiga vägar genom busklandskapet når vi Tsavo West National Park, som tillsammans med Tsavo East National Park bildar Kenyas största nationalpark. Vi inkvarteras på Kenyas äldsta lodge; Kilanguni Serena Lodge och njuter av både lunchen och det överdådiga fågellivet samt det spännande djurlivet vid det välbesökta vattenhålet. Eftermiddagens safari går genom ett enastående vackert landskap bestående av både gyllene savanner och böljande gröna skogar och dramatiska lavautlöpare. Här har den afrikanska elefanten sitt naturliga hem, men chansen att vi också får se "The Big Five" är mycket stora.

Dag 3

Ytterligare en morgonsafari och därefter styr vi kosan tillbaka mot Nairobi och passerar bl.a. Mtito Andei, det ödsliga område där Wakamba-stammen har sin hemvist. Staden Makindu passeras innan vi når resans slutmål: Nairobi.

Detta ingår:

Under safarin inkvarteringar i lodger med privat dusch/wc. Transport med minibuss enligt program, entréavgifter till parkerna och engelsktalande färdledning. Helpension (frukost, lunch och middag) under safarin.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.