kryssningsguide

Drömmen om en kryssning

Det finns många bilder av vad en kryssning är och ingen är fel. Drömmer du om att upptäcka världen och samtidigt bli bortskämd av stjärnbeströdda kockar och personliga tränare? Vill du hellre segla iväg med familjen på en fullriggare med massor av äventyr? Vill du resa med världens största kryssningsfartyg som har allt, till och med en egen satellit för uppkopplingens skull? Eller föredrar du en personlig yacht där du kan krypa upp i en bekväm soffa när mörkret faller och stjärnhimlen öppnar sig? Vill du dansa hela natten, se en Broadwayshow ombord, ha en egen balkong mot havet och stanna borta en vecka eller ett år? Det här är bara några upplevelser du finner hos oss på Globetrotter.


Se mer på våra kryssningssidor


Bra

Prisvärda kryssningar • Bra kvalitet på mat & service • Mycket aktiviteter • Familjärt • Spännande hamnar

COSTA CRUISES
Betyg:3,5

Vill du kryssa med italiensk stil är detta rederi rätt val. Den avspända elegansen, livsglädjen och det italienska köket gör att många av våra gäster gillar Costa Cruises.

Kryssningar med Costa Cruises
FRED OLSEN
Betyg:3,5

Söker du något mindre fartyg med brittisk känsla och intim atmosfär har du hittat rätt. Fred Olsen besöker pittoreska hamnar dit de större kryssningsfartygen inte når.

Kryssningar med Fred Olsen
HURTIGRUTEN
Betyg:3,5

En annorlunda sjöresa full av aktiviteter och fantastiska vyer – det erbjuder Hurtigruten. Här kan du vara med och mata örnar som flyger längs med fartyget.

Kryssningar med Hurtigruten
MSC Cruises
Betyg:3,5

Moderna fartyg och mat med inspiration från Italien, låter det trevligt? Då ska du titta närmare på det här rederiet som snabbt blivit populärt.

Kryssningar med MSC Cruises


Till toppen

Bättre

Hög kvalitet på mat & service • Stort utbud av aktiviteter & underhållning • Moderna fartyg

CELEBRITY CRUISES
Betyg:4,5

Modern lyx med omsorg om minsta detalj. Det erbjuder detta rederi som sedan starten på 1990-talet har blivit ett av våra mest populära.

Kryssningar med Celebrity Cruises
CUNARD
Betyg:4,5

Här är stämningen lika anrik som när man startade detta engelska rederi år 1840. det bjuds på Afternoon tea, klassiska konserter och galakvällar.

Kryssningar med Cunard


AZAMARA

Betyg:4,5

Flottan är liten men exklusiviteten desto större. Azamara Club Cruises erbjuder lyxkryssningar med två mindre fartyg.

Kryssningar med Azamara Club Cruises
HOLLAND AMERICA LINE
Betyg:4,5

Eleganta och prisvärda kryssning med känsla av tradition. Konst, antikviteter och färska blommor kännetecknar detta rederi.

Kryssningar med Holland America Line
NORWEGIAN CRUISE LINE
Betyg:4,0

Inga måsten, klädkoder eller middagstider. Här finns istället häftiga vattenrutschbanor, stora soldäck, och klätterväggar.

Kryssningar med Norwegian Cruise Line
OCEANIA

Betyg:4,5

Ledorden är elegans, kvalitet, bekvämt boende, ypperlig mat och en uppmärksam personal som alltid är mån om dig.

Kryssningar med Oceania Cruises


P&O CRUISES
Betyg:4,0

Genom tradition och god service upplever du en sann kryssningsanda. Här finns stora pooler, välutrustade gym och sköna spa-avdelningar.

Kryssningar med P&O Cruises
PRINCESS CRUISES
Betyg:4,5

Ett av världens största rederier med intim känsla ombord. Rätt val för dig som vill ha stort utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning.

Kryssningar med Princess Cruises
ROYAL CARIBBEAN
Betyg:4,0

Royal Caribbean erbjuder världens mest innovativa och största fartyg. Här behöver du inte ha en tråkig stund och såväl ung som gammal trivs ombord.

Kryssningar med Royal Caribbean
STAR CLIPPERS
Betyg:4,0

En kryssning med Star Clippers segelfartyg är speciell. Fartygen är mindre, tar runt 200 passagerare och du kommer närmare havet.

Kryssningar med Star Clippers


Till toppen

Bäst

5-stjärnig lyx • Mycket hög kvalitet på mat & servie • All Inclusive med Champagne

SILVERSEA
Betyg:5,0

Silversea lovordas av resemagasin och gäster som ett av de bästa i lyxsegmentet. Du kryssar med All Inclusive och får förstklassig service.

Kryssningar med Silversea
REGENT SEVEN SEAS CRUISES
Betyg:5,0

Njut av finaste lyx och upptäck platser dit många andra fartyg inte når. Här kryssar du med All Inclusive där mat, dryck och utflykter i varje hamn ingår.

Kryssningar med Regent Seven Seas
CRYSTAL CRUISES
Betyg:5,0

Kryssa med All Inclusive, upptäck världen och njut av livets goda. Crystal Cruises satsar på sann lyx vad gäller mat, dryck, service och bekvämlighet.

Kryssningar med Crystal Cruises


SEABOURN

Betyg:5,0

Lite mindre fartyg, mycket lyxigare kryssningar. På Seabourn är sviterna välutrustade och det mesta ingår i priset.

Kryssningar med Seabourn
SEADREAM

Betyg:5,0

Avspänd perfektion är mottot. De små och lyxiga fartygen rymmer drygt hundra passagerare, och en nästan lika stor besättning.

Kryssningar med Seadream
SEACLOUD
Betyg:5,0

Sea Cloud Cruises genuina segelfartyg seglar främst i Medelhavet och Karibien. Upptäck denna unika värld och besök små pittoreska hamnar.

Kryssningar med Sea Cloud
SILVERSEA
EXPEDITIONS

Betyg:5,0

Följ med till några av jordens mest avlägsna platser. Upplev regnskog, exotiska öar, storslagna landskap och djurliv.

Kryssningar med Silversea Expeditions


Till toppen

Också hos Globetrotter

Jorden runt• Exotiska öar • Lyxtåg • Safaris • Flodkryssningar • Storstäder

JORDEN RUNT

Har du gjort ditt livs resa än? Den där som man både planerar för långt innan och sedan lever på långt efter. Och som medan den pågår är en av livets höjdpunkter.

Jorden Runt 2019 & 2020
EXOTISKA ÖAR

Du vet väl att vi på Globetrotter erbjuder fler spännande resor än kryssningar? Med oss kan du resa till exotiska öar världen över. Ett urval av dem kan du läsa om här.

Maldiverna, Mauritius eller Seychellerna?


LYXTÅG

Lyxtåg är själva sinnebilden av forna dagars eleganta resande då det var en livsstil lika mycket som ett sätt att ta sig fram. Vi erbjuder fyra olika resor på tre kontinenter, samtliga med mat och service av högsta klass.

Läs mer
SAFARI

Se vilda djur på nära håll i den storslagna afrikanska vildmarken. Följ med på safari i Sydafrika, Kenya och Tanzania. Ingenting går upp mot att vara i naturen och få se djur i sin naturliga miljö.

Läs mer
FLODKRYSSNINGAR

Att kryssa på Europas och Asiens floder är en alldeles särskild reseupplevelse. Fartygen är små och personliga. Du gör oftast flera...

Läs mer
STORSTÄDER

Dansa samba i Rio, smutta på en Singapore Sling där drinken skapades, beundra arkitekturen i Dubai, prova vin utanför Kapstaden...

Läs mer


Till toppen