Beställ presentkort

Beställ presentkort

Ge bort en present som blir ett minne för livet! Med våra presentkort på resor kan du lätt göra någon lycklig på födelsedagen. Det passar även utmärkt som julklapp, studentpresent, förlovningspresent eller bröllopspresent.


Vings presentkort

All hantering av presentkorten sker via vårt systerföretag Vings hemsida.


Köp ett presentkort

Beställ ett presentkort och fyll det sedan med valfritt belopp.


Beställ plastkort (privatperson)

Ladda presentkort

När du fått presentkortet hemskickat kan du fylla på det här. Du väljer själv vilket belopp du vill ladda kortet med, från 100 till 25 000 kronor.

Kolla saldo

Har du ett presentkort, men är osäker på hur mycket pengar det är laddat med? Här kan du kolla aktuellt saldo på kortet!

Frågor och svar

Hur köper jag?
Du kan välja mellan tre olika sorters resepresentkort. Vill du ha ett fysiskt presentkort beställer du ett plastkort, som du sedan laddar via nätet. Du kan även hämta och ladda plastkortet i vår butik på Biblioteksgatan 29 i Stockholm. Vill du köpa ett presentkort som går att använda direkt kan du köpa ett digitalt presentkort via e-post eller SMS.

Hur kan jag betala vid köp presentkort på www.globetrotter.se?
Du kan betala säkert med Visa, Mastercard eller genom att göra en direktbetalning från Swedbank, Nordea, SEB eller Handelsbanken.

Hur länge gäller presentkortet?
Presentkortet är giltigt i tre år. Du kan kontrollera giltighetstiden på presentkortet genom att göra en saldokontroll på www.globetrotter.se/presentkort.

Fler frågor och svar Dölj Hur vet jag hur mycket pengar jag har kvar på presentkortet?
Du kan kontrollera ditt saldo på www.globetotter.se/presentkort.

Vad är maxbeloppet för ett presentkort?
Maxbeloppet för ett plastkort är 25 000 kr och för e-post/SMS 10 000 kr.

Vad händer om jag råkar skriva fel telefonnummer eller mejladress när jag beställer och betalar ett presentkort på www.ving.se?
Av säkerhetsskäl kan vi inte ändra uppgifterna. Vi kan dock betala tillbaka pengarna till det kort eller konto som användes vid betalningen och du kan då göra om köpet enligt önskemål.

Vad händer om jag råkar radera ett presentkort i form av mejl eller sms?
Om du har noterat presentkortsnumret samt säkerhetskoden kan du kontakta oss så gör vi ett återutskick till samma mottagare.

Vad händer om jag tappar bort mitt presentkort (plast)?
Borttappade presentkort ersätts inte.

Kan jag ladda ett presentkort flera gånger?
Nej, våra presentkort kan bara laddas en gång.

Kan jag lämna tillbaka ett presentkort och få pengar tillbaka?
Nej, ett presentkort kan inte lösas in mot kontanter.

Kan jag förlänga giltighetstiden på mitt presentkort?
Nej, ett presentkort kan inte förlängas.

Var gäller presentkortet?
Presentkortet kan helt eller delvis användas som betalningsmedel i Globetrotters butik i Stockholm eller på Globetrotter.se Presentkortet kan även användas i för betalning i Vings butik i Stockholm eller på www.ving.se.

Hur betalar jag med ett presentkort?
Ett presentkort har en unik 16-siffrig kod samt en femsiffrig säkerhetskod som anges vid betalning. För presentkort i form av SMS anges istället telefonnumret tillsammans med den femsiffriga säkerhetskoden.

Om jag har betalat med ett presentkort och avbokar resan, eller om resan blir cancellerad av någon anledning, får jag pengar tillbaka då?
Om du har du betalat resan med ett presentkort så får du ett nytt presentkort på returbeloppet.

Viktigt att veta

Begagnade presentkort – undvik bedragare
Var försiktig vid köp av begagnade Globetrotter/Ving-presentkort. Innan du köper ett Globetrotter/Ving-presentkort i andra hand, t.ex. på Blocket.se, fråga alltid efter presentkortets serienummer. Kontakta sedan Globetrotters försäljning på ordinarie öppettider, tel 08-506 115 00, så kan vi kontrollera att presentkortet är äkta och fortfarande giltigt.

Betala med presentkort
Presentkortet kan användas som betalningsmedel i Globetrotters butik i Stockholm eller på Globetrotter.se. Ett fysiskt presentkort (plastkort) har inget värde förrän det har aktiverats på Globetrotter.se/presentkort eller i Globetrotters butik i Stockholm. Presentkortet är giltigt i 3 år från aktiveringsdagen. Du behöver inte använda hela beloppet på en gång. Kvarvarande belopp ligger kvar på presentkortet och saldot kan kontrolleras på Globetrotter.se/presentkort. Globetrotter ansvarar inte för stulet eller borttappat presentkort. Presentkortet kan ej lösas in mot kontanter eller förlängas.