Ta inga risker – köp försäkring

Varför ska du köpa ett komplement till hemförsäkringen när du redan har ett reseskydd i din hemförsäkring och kanske betalar med kort? Det finns många skäl, och Goudas ”Komplement till hemförsäkringen” kompletterar reseskyddet i din hemförsäkring. Visste du t.ex. att det mesta som händer på resmålet understiger självrisken i hemförsäkringens reseskydd? Med Goudas ”Komplement till hemförsäkringen” får du ersättning från första kronan – alltså helt utan självrisk.


Så här bokar du


Det enklaste sättet att boka reseförsäkringen är i samband med att du bokar din resa. På sidan där du anger resenärernas namn väljer du även "Reseförsäkring".

Vill du lägga till reseförsäkringen på en redan bokad resa så kan du göra genom att ringa oss på 08-506 115 00 .

Goudas "Komplement till hemförsäkringen"

Goudas ”Komplement till hemförsäkringen” är speciellt utformad för att komplettera din hemförsäkrings reseskydd. Det kan vara både svårt och dyrt att få hjälp om du skulle bli sjuk, bestulen eller om något annat otrevligt händer.

I Goudas ”Komplement till hemförsäkringen” ingår bl.a.:


Ersättning för förlorade resdagar
Du är sjuk och sängliggande under kortare tid. Du får då ersättning med en dagsandel per förstörd resdag.

Ny resa
Du blir sängliggande under mer än halva tiden, med ordination från läkare. Då kan både du och familjen eller en medresenär få en ny resa.

Hjälp att komma ikapp din resa
Om du missar avresan i Europa eller hemresan från resmålet för att något oväntat händer, som du själv inte kunnat förutse och förhindra, får du hjälp att komma ikapp resan. Om du förlorar mer än halva restiden kan du få en ny resa

Ingen självrisk
Du betalar ingen självrisk för det som ingår i komplement till hemförsäkringen. Dessutom kan du få ersättning för självrisken i hem- och bilförsäkringen om något händer när du är på resa.

Se fullständiga villkor

Exempel på skadefall Dölj

Ersättning för förlorad semesterdag på grund av försening

Anna och Sven med deras två barn har precis lämnat sitt hem och är på väg till flygplatsen. När familjen kommer fram får de reda på att flyget är försenat. Det hela slutar med att de kommer iväg dagen efter och förlorar en semesterdag.
Ersättning från Gouda: 2 300 kr i förseningsersättning (inga krav på kvitton) samt ersättning för en förlorad semesterdag med 1 dagsandel, 4 000 kr (7 dagar = 28 000 kr).

Ersättningsresa och återbetalning av aktivitetskostnad på grund av allvarligare sjukdom

Maria och Anders är på 1 veckas kryssning i medelhavet. Andra dagen blir Maria allvarligt sjuk. Hon drabbas av lunginflammation och ordineras penicillin av läkare och vila. Maria blir sängliggande i 5 dagar.
Ersättning från Gouda: Kostnad för läkarbesök och penicillin, 1 400 kr. Ersättningsresa (värdet på nuvarande resa, 20 000 kr) för både Maria och Anders. Ersättning lämnas också för aktivitetskostnad, då Maria och Anders inte kunde vara med på den planerade/betalda rundvandringen i Rom, 4 000 kr.

Goudas ”Heltäckande reseförsäkring” - när ska du teckna en heltäckande reseförsäkring

Saknar du hemförsäkring, eller vill ha ett mer komplett reseskydd på din resa så rekommenderar vi att du tecknar Goudas Heltäckande försäkring. Den kan du även teckna om du ska vara borta längre än 45 dagar. Då kan du lägga på Goudas heltäckande försäkring från dag 46.

Goudas heltäckande försäkring innehåller ett komplett reseskydd och du har även tillgång till 24 assistans av Gouda Alarm om något händer dig på resan.

I försäkringen ingår bland annat:

 • Läkarvård
 • Tandvård, akut sådan och tandolycksfall
 • Hemtransport
 • Invaliditetsbelopp vid olycksfall
 • Resa hem till nära anhörig vid dennes allvarliga sjukdom, skada eller dödsfall
 • Resa för nära anhörig till försäkringstagaren, vid dennes allvarliga sjukdom, skada el dödsfall
 • Ansvarsskydd
 • Rättsskydd
 • Överfallsskydd
 • Krishjälp
 • Evakuering vid naturkatastrof
 • Egendomsskydd,

Om något händer dig på resmålet har du tillgång till Goudas Alarmcentral som är redo att hjälpa dig 24 timmar om dygnet. De hjälper dig med följande;

 • Sköter all kontakt med sjukhus
 • Ställer ut betalningsgarantier, så du slipper lägga ut egna pengar vid vårdbesök
 • Övervakar behandling, så du får rätt sådan
 • Sköter kontakten med dig, din familj och ambassader
 • Organiserar transport till hemlandet
Se fullständiga villkor