Kenyasafari - Amboseli, Nakuru, Masai Mara - 6 dagar

Kenyasafari - Amboseli, Nakuru, Masai Mara - 6 dag

Dag 1

Vi lämnar det myllrande Nairobi och beger oss söderut över de oändliga savannerna vid Athi. Ett kort uppehåll i staden Namanga, där tillfälle ges att shoppa masaiernas färggranna konsthantverk. Färden går nu österut mot Amboseli National Park som ligger vid foten av majestätiska berget Kilimanjaro. Lunch och inkvartering på Amboseli Serena Lodge, som är byggt i form av en masaiby. Med Kilimanjaro i bakgrunden gör vi nu den första safarituren i detta torra landskap med förtorkade akacior som fascinerande silhuetter på den späda savannen. Det mesta djurlivet förekommer vid vattenhålen och här kan du ofta se elefanterna stå knädjupt i leran för att hålla sig svala. Parken är främst känd för sin stora elefantkoloni men vi kommer också att kunna se buffel, gaseller och kanske gepard.

Dag 2

Heldag i Amboseli National Park med både morgon- och eftermiddagssafaris.

Dag 3

Efter frukost lämnar vi Amboseli och kör västerut mot den livliga gränsstaden Namanga och därefter norröver till Nairobi. Här intar vi en tidig lunch innan färden fortsätter genom Kenyas bördiga högland mot den imponerande Great Rift Valley. Den spektakulära färden går vidare förbi Lake Naivasha och Lake Elementaita och du kommer fram till dagens slutmål: Lion Hill Camp, vackert beläget på en höjd med fantastisk utsikt. Under eftermiddagen gör vi sedan vår första safaritur i Lake Nakuru National Park med sitt fantastiska fågel- och djurliv. Sjön är rosafärgad av tusentals flamingos och vi har också möjlighet att se vattenbuffel, noshörning och leopard.

Dag 4

Efter frukost färdas vi genom Great Rift Valley förbi Suswa och Mt. Longonot. Vi lämnar dalgången och fortsätter över Loita-savannen där vi för första gången möter de ståtliga masaierna. Vi passerar genom Kenyas bördigaste område innan vi tids nog är framme vid Mara Simba Lodge, som ligger i det legendomspunna Masai Mara. Efter lunchen beger vi oss ut för en första safaritur i Masai Mara Game Reserve, en av de mest magnifika naturupplevelserna i världen. Den orörda vildmarken är oändlig.

Dag 5

Hela dagen i Masai Mara, med både morgon- och eftermiddagssafaris. Masai Mara är en del av Serengeti och mest berömt för djurens årliga vandring över floden Mara. Masai Mara är också känt för sina stora populationer av såväl lejon som elefanter. Har vi tur får vi också se leopard, gepard och noshörning. "The Big Five" är alla representerade. Se till att du har tillräckligt med film eller minneskort till kameran. Måltider och övernattning på Mara Simba Lodge.

Dag 6

Efter frukost styr vi kosan tillbaka mot Nairobi dit vi kommer fram på eftermiddagen. Håll ögonen öppna efter giraffer och gaseller.

Detta ingår:

Under safarin inkvarteringar i lodger med privat dusch/wc. Transport med minibuss enligt program, entréavgifter till parkerna och engelsktalande färdledning. Helpension (frukost, lunch och middag) under safarin.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.