Equador med Galapagos

Drömresa – Galapagos

Följ med till Galapagosöarna, en av världens mest fascinerande platser, med några av jordens mest sällsynta djur. På resan får du också bekanta dig med Quito - Ecuadors huvudstad, som ligger 2800 meter över havet.

Börja med att acklimatisera dig några dagar i Quito. Staden ligger oerhört vackert i en dalgång vid foten av Anderna, omgiven av snötäckta bergstoppar. Hela staden är nu ett Världskulturarv och Quito är idag en mycket vacker kosmopolitisk stad som sjuder av liv och rörelse. Blandningen av Gamla och Nya Världen är oerhört charmerande. Staden lämpar sig att besöka året om med sitt behagliga klimat. Under en stadsrundtur ser du alla stadens sevärdheter. Ett oförglömligt minne blir en dagstur till Otavalo, Sydamerikas största indianmarknad. Efter några dagar i Quito flyger du till Baltraön i Galapagosarkipelagen, där du går ombord på ditt fartyg.

Galapagosarkipelagen

Består av 13 större öar samt ett otal mindre öar, kobbar och skär. Hela arkipelagen är nationalpark där befolkningen på ca 9000 personer är koncentrerad till fyra av öarna, med jordbruk, fiske och turism som huvudsaklig sysselsättning. Varje dag på Galapagos bjuder på unika möten med några av jordens mest sällsynta djur. Här möter du bl.a. havsleguanen, sjölejon, pingviner och sälar. På öarna finns 56 häckande fågelarter, varav många bara finns här, och vissa till och med är unika för en enda ö. På ön Santa Cruz finns Charles Darwins forskningsstation där man kan studera de elefantsköldpaddor som givit öarna dess namn.

Du kan uppleva Galapagos på någon av de kryssningar som erbjuds. De större fartygen (upp till 90 passagerare) är nyrenoverade och har turer på 3, 4 och 7 nätter. Varje dag görs ett par landstigningar på olika öar, var och en med sin egen karaktär och med olika djur. Det ges dessutom tillfälle att simma och snorkla i en fantastisk omgivning. Erfarna naturguider följer alltid med iland på öarna, och man håller sig strikt till markerade vandringsleder för att inte störa djurlivet. Men du kommer att bli förvånad över hur nära inpå djuren du ändå kommer, många av dem är till synes helt oberörda av människornas närvaro. På Globetrotters kryssning får du gott om tid att stifta bekantskap med det unika djurlivet på Galapagosöarna, ett örike som få får möjlighet att besöka. Nationalparken tar nämligen bara emot ett visst antal besökare per år. Du äter och sover ombord på fartyget men gör varje dag ett par landstigningar på olika öar. Du kan också välja att bo eller koppla av under några extradagar på ön Santa Cruz.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.