Rundresa i Sydafrika

Drömresa – Sydafrika

Allt fler upptäcker Sydafrikas mångfald, med allt från kaotiska storstäder till ändlösa sandstränder, böljande vingårdar, fantastiska golfbanor och ett fascinerande djurliv som de flesta av oss bara upplevt på tv. Lägg därtill klimatet, maten, servicen, människorna och den minst sagt behagliga prisnivån. Sydafrika ger dig oslagbara upplevelser. Globetrotter har ett brett program som täcker det mesta.

På denna drömresa erbjuder vi ett axplock av det bästa som Sydafrika har att erbjuda. Du börjar med att vila någon dag i Johannesburg, flygresan är lång men då tidsskillnaden är minimal är du snart redo att börja upptäcktsfärden. Genom Mpumalangas spännande och skiftande landskap går resan till Krügerparken där du under två dagar bjuds på spännande safariupplevelser, och har du riktig tur så får du se "The Big Five", alltså lejon, buffel, noshörning, elefant och leopard.

Via Johannesburg tar du dig sedan med flyg till George, och du befinner dig nu på den berömda Garden Route, Sydafrikas kanske vackraste område. Här bör du åtminstone tillbringa 2-3 dagar. Bo i Knysna, som ligger bedövande vackert inne i en lagun. Härifrån kan du göra flera spännande och intressanta utflykter, som t.ex. en tur med ångtåget Outeniqua Choo-Tjoe Train, en hissnande vacker färd utmed kusten. Besök en strutsfarm i Oudtshoorn, eller de berömda Cango Caves med sina droppstensformationer. Kuststaden Hermanus är också ett obligatoriskt stopp på färden och här tittar du bl.a. på valarna som leker varje år i ett mäktigt skådespel (sep-nov). Via den mytomspunna Godahoppsudden är du sedan framme i Kapstaden, en av världens absolut vackraste städer. Taffelberget, Robben Island och shoppingen i Waterfront är måsten, liksom en dagsutfärd till vinområdet.

Och varför inte avrunda afrikaäventyret med att skämma bort dig själv med några dagar vistelse på någon av de charmiga vingårdarna? Du kan förvänta dig en förstklassig service, utmärkta viner och gourmetkök.

En annorlunda, men ack så fantastisk avslutning på resan är att åka Rovos Rail, det legendariska lyxtåget från Kapstaden tillbaka till Johannesburg och därifrån flyga hem.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.