Brasilien med Iguassu

Drömresa - Brasilien

Brasilien är ett jätteland som täcker nästan hälften av hela Sydamerikas yta. Här väntar skönhet och dramatik av många slag, och för att tillgodogöra dig bara en bråkdel av landets alla sevärdheter ska du minst räkna med några veckor på plats.

Börja med Rio de Janeiro, en av världens vackraste städer som har välsignats med mycket; Vita stränder, sol, värme, tropisk grönska och smittande livsglädje.

Rio har ett fantastiskt läge mellan Guanabara-bukten i öster och Atlanten i söder. På stränderna Copacabana, Ipanema och Leblon frodas det berömda strandlivet som en egen livsstil. Man umgås, träffar nya vänner och spelar mycket fotboll. De gästvänliga Rioborna, Cariocas, bjuder gärna på sig själva och sin stad. Caipirinha, den lokala drinken, är en perfekt början på en lyckad kväll som lämpligen fortsätter på en av de många Churrascarierna, stekhusen med fantastiska kötträtter i generösa portioner. Det är svårt att ha tråkigt här även om man försöker, med tanke på det enorma nöjesutbudet. Ett öppet sinne underlättar! Rio visar många ansikten. Några är Lapa, det spännande och lite syndiga kvarteret. Ett annat är Botafogo, präglat av sambaskolor och sambaklubbar. Centro är Rios kulturella och historiska centrum med restauranger och bra shopping. Favelas är de över 600 slumkvarteren, med sin alldeles egna karaktär.

Världsberömda attraktioner är Corcovado med Kristusstatyn, Sockertoppen dit man tar linbana och Maracanastadion - världens största fotbollsarena. Karnevalen i Rio är en oslagbar upplevelse av samba, fest, färg och rytm! När du än besöker Rio kan du få en smak av karnevalsstämningen på någon av nattklubbarnas sambashower.

Ett måste under resan är förståss de mäktiga Iguassufallen. Dessa bildar ett av världens största vattenfall, på gränsen mellan Brasilien och Argentina. Räkna med minst ett par dagar för att hinna med att njuta av fallen från de uppbyggda gångvägarna och broarna från både den brasilianska och argentinska sidan. Bo gärna på det legendariska kolonialhotellet Das Cataratas.

Amazonas är världens största tropiska regnskog, matad av världens största flod. Dessa skapar tillsammans ett ekosystem som än idag är till största delen outforskat. En tur med flodbåt uppför Rio Negro till en spännande djungellodge långt inne i Amazonas blir ett oförglömligt minne liksom några dagars avkoppling på Ilha Grande- som är ett oupptäckt paradis, eller i Brasiliens St Tropez, Buzios.

Ilha Grande har en färgstark historia som straffkoloni i bästa Papillonstil och med legender om glömda piratskatter. Idag erbjuder denna paradisö mycket av det som vi nordbor kan önska oss. Solsäkert, dyk-och snorkelvänligt, trevliga människor, möjligheter till intressanta promenader, god mat och mer än hundra stränder.

Buzios har sommar året runt och ligger bara 2,5 timmars bilresa från Rio de Janeiro. Denna pittoreska fiskeby kallas ofta för Brasiliens St.Tropez, och ligger på en halvö med mer än 20 stränder, små charmiga pensionat och fantastiska restauranger. Nattlivet i Buzios är vibrerande med nattklubbar och barer som ofta besöks av brasilianska kändisar. Här hittar ni också boutiquer med både lokala och internationella märken, konstgallerier och mängder av brasilianskt konsthantverk.

Globetrotter hjälper dig att sätta samman den perfekta Brasilienresan. Har du önskemål om andra orter eller upplevelser hjälper vi dig med det också.

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.