Rundresa i Vietnam med Angkor Wat

Vietnam med Angkor Wat

Nu bubblar Vietnam av liv! Landsbygdens risfält böljar i vinden och hela landet väntar på att utforskas. Under förra århundradet var Vietnam mest ett begrepp i nutidshistorien. Men efter drygt 30 år av fred har landet öppnat sig mot världen, och stränder, vattenfall, regnskog och städer väntar på att ta emot den. Här hittar du unik kultur - från de flätade koniska hattarna och kvinnornas långa skjortklänningar (ao dai) till dockteater, bronstrummor och jadesmyckade pagoder. Och ett kök som erövrat världen!

Med Globetrotter får du både storstad, landsbygd och solsemester - resan börjar i Hanoi och efter avslutad rundresa kan du dessutom avsluta med bad i antingen Vietnam eller i Kambodja.

Börja med ett par dagar i Hanoi. Utforska den spännande staden på egen hand, eller ta hjälp av guide och titta på de berömda sevärdheterna: Ho Chi Minh-komplexet, med bl.a. Enpelarpagoden, Hoan Kiem-sjön och det intensiva gatulivet i Gamla Stan. Varför inte avsluta första dagen med ett besök på den världsberömda dockteater som spelas på vatten? Lämna staden för en färd till Halong Bay, Vietnams mest spektakulära resmål. Här kryssar du i den andlöst vackra skärgården ombord på en djonk som du också övernattar på. Du kryssar vidare genom nya vatten och på återvägen till Hanoi stannar du till i någon av de välkända hantverksbyarna innan du är tillbaka i Hanoi för övernattning. Kort flygtur till Hue, den gamla huvudstaden i centrala Vietnam. Här kryssar du på den romantiska floden Perfume River, fortsätter med buss genom det dramatiska landskapet fram till hamnstaden Hoi An, där man bör stanna några dagar för att njuta av promenaderna i den charmiga stadskärnan. Via Danang flyger du sedan till Ho Chi Minh City, eller Saigon, som staden också kallas. Här stannar du minst 2-3 dagar för att hinna med sevärdheterna. Du tittar på Cu Chi-tunnlarna, det berömda nätverket av tunnlar som VietCong använde sig av. Du besöker också Katedralen, Återföreningspalatset, Chinatown och den exotiska marknaden Binh Tay. En kryssning på Mekongdeltat är också ett måste.

Den perfekta avslutningen på resan blir sedan med ett par dagar i Angkor Wat, i Kambodja. Angkor Wat är kanske världens mest mytomspunna tempelområde, och det ligger magnifikt i djungeln, som gör allt för att dölja det. Det krävs minst ett par dagar för att kunna smälta intrycken av dessa gigantiska byggnadsverk.

Några dagars avkoppling efter all kultur kanske är på sin plats. Pröva Sihanoukville, Kambodjas nya trendiga badort. Eller varför inte återvända till Vietnam och vila ut i Nha Trang eller Phan Tiet?

För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.