JOrden runt

Jorden runt

En Jorden Runt-resa erbjuder en mängd olika resvägar. Du kan t.ex. välja att antingen höger- eller vänstervarv. Med Globetrotter bestämmer du själv när du ska åka, hur länge du ska vara borta och vilka destinationer du vill besöka. Våra erfarna reserådgivare hjälper dig att förverkliga din drömresa. Se nedan ett exempel.

Alla resmål från A till Ö

Alla resmål från A till Ö
Se hela listan

Dag 1

Avresa fr, Sverige

Dag 2-5 Bangkok

Mer spännande och fascinerande start på din Jorden Runt-resa är svårt att få. "One Night in Bangkok" är inte tillräckligt. Du behöver ytterligare lite tid för att hinna ikapp tidsskillnaden och vänja dig vid den myllrande storstaden med över sex miljoner invånare. Bo gärna på något av de bättre hotellen utmed floden där du kan koppla av från alla starka intryck. Det är roligt att handla i Bangkok. Och billigt! Det vimlar av gatustånd, små butiker och varuhus. Och intressanta marknader. Och när du blir hungrig finns det minst lika mycket att välja bland. Du kan äta thailändskt eller internationellt. Snabbt, billigt och gott kan du handla i gatuköken!!

Dag 5-7 Hong Kong

Upptäck Hongkongs mångfald under några dagar och njut av den sofistikerade atmosfären, samtidigt som du njuter av den sällsamma blandningen av öst och väst. Staden lever ett hektiskt, pulserande liv, dygnet runt. I detta shoppingeldorado finns allt! Här finns också hela världens kök samlat och utbudet av restauranger är enormt. Nattlivet är lika varierat med pubar, diskotek, nattklubbar och eleganta cocktailbarer. Eftersom Hongkongområdet är begränsat kan du se och göra mycket på kort tid, och det är både lätt och billigt att ta sig fram på egen hand. Ett måste är bergbanan upp till Victoria Peak, den högsta punkten på Hongkong Island, med sin fantastiska utsikt. Andra attraktioner är t.ex. de spännande nattmarknaderna, Botaniska Trädgården och Bird Market.

Dag 7-10 Sydney

Ta en spännande blandning av kultur, historia och strandliv. Lägg till ett pulserande nöjesliv med mycket "attityd" och du har Sydney, Australiens största stad - vacker, spännande och underhållande. Här på Australiens sydöstra kust är det behagligt varmt året om och det finns massor att göra som turist, både i själva staden och i dess omgivningar. Du behöver minst tre dagar för att göra staden rättvisa.

Stadens nerv är hamnen med färjor, segelbåtar och välkända Harbour Bridge. Helt andra upplevelser bjuder det magnifika Operahuset på. Följ med dit för rundvandring, middag och föreställning. Globetrotter hjälper dig att boka.

"Modern Australian Cuisine" har blivit ett begrepp i den gastronomiska världen. Utsökt mat med influenser från jordens alla hörn och goda viner serveras på de flesta av stadens restauranger, och nöjesliv finns för alla smaker i de gamla hamnkvarteren, och kring King's Cross och Darlinghurst. Inte långt ifrån city ligger några av landets populäraste stränder, Bondi och Manly Beach, och på utflyktsavstånd ligger också vindistriktet Hunter Valley, liksom den unika nationalparken Blue Mountains. Vill du se mer vacker natur, som t.ex. bergformationen Three Sisters ska du åka hit. Vill du stanna lite längre här skall du ta in på något av de trevliga guesthousen.

Dag 11-12 Auckland

På andra sidan jordklotet ligger Nya Zeeland, ett land med vackra vyer, ren luft och vänliga människor. Landet består av två stora öar och många småöar. Detta är ett riktigt äventyrsland med sitt rika och varierande utbud av utomhusaktiviteter och naturupplevelser. På Nordön ligger landets största stad, Auckland, med en vacker hamn liksom Rotorua med sin världsberömda Maorikultur och osande svavelkällor. Naturen är omväxlande och spännande.

Dag 13 Rotorua

Gör en busstur genom det vackra landskapet till Rotorua, maorifolkets centrum. På vägen stannar vi vid Waitomos lysmaskgrottor. Deltag gärna i kvällens Maori Hangi - middag med konsert, en mycket speciell meny och upplevelse.

Dag 14. Rotorua/Auckland - Fiji

En stadsrundtur i Rotorua hinns med nästa dag innan du återvänder med tåg till Auckland och sent flyg till Fiji. Övernattning vid flygplatsen då flyget oftast ankommer efter midnatt. Fiji består av mer än 300 gudomliga öar i Stilla Havet. Här finns allt du kan önska av en drömsemester. Huvudstaden Suva ligger på Viti Levu, en frodig och grön ö med orkidéodlingar, socker- och bananplantager och i inlandet höga berg.

Dag 15-18 Fiji (Castaway Island)

Ca 1 timmes båtresa från Vitu Levu ligger semesterön Castaway Island, din egen "barfotaö". Här bor du i bungalows direkt på den kritvita stranden. Vi förelår minst fyra dagar här för total avkoppling i denna perfekta Robinson Kruse- miljön. Missa inte Fijis kvällsunderhållning "meke"! Trummor kallar till mat och fest med traditionella sånger, spjutdans och "firewalkers", män som går på glödheta stenar.

Dag 23-25 Los Angeles

Här bor du lämpligen i Beverly Hills med nära till de flesta av sevärdheterna, Universal Studios, Hollywood med berömda Walk of Fame och världsberömda shoppingen på Rodeo Drive och restaurangerna på Melrose Avenue. Staden är närmare sju mil bred och att hyra bil är ingen dum idé, speciellt om du vill besöka Disneyland i Anaheim. Santa Monica och Venice Beach är andra populära delar av Los Angeles väl värda ett besök. Efter några dagar är det dags att återvända hem till Sverige efter denna drömresa med fantastiska minnen från många av jordens hörn.

Dag 25 Los Angeles - Stockholm
För bokning och mer information:

Dessa resor går inte att boka direkt på Internet, men du är välkommen att skicka en bokningsförfrågan eller att kontakta oss på telefon 08-506 115 00 eller via e-post info@globetrotter.se.

Vill du göra en prisförfrågan?

Vår kunniga personal hjälper dig att boka drömresan.