MSC Cruises i Medelhavet

I november 2017 åkte Elina på sin första kryssning med det italienska rederiet MSC Cruises. Nedan kan du läsa mer om hennes resa från Barcelona till Genoa.

Berätta om kryssningens upplägg!
I början av November 2017 var jag iväg på en fyra dagarskryssning i Medelhavet. Jag kryssade med det Italienska rederiet MSC ombord på fartyget Fantasia. Kryssningen startade i Barcelona och avslutades i Genoa i Italien. Vi besökte Ajaccio på Korsika och Civitavecchia strax utanför Rom. Eftersom temperaturen är något mildare runt medelhavet i början November så valde jag att spendera några dagar innan kryssningen i Barcelona, vilket var underbart. Barcelona bjöd på 16-20 grader och sol, trevliga restaurangbesök och härliga promenader. Staden har något för alla året om! Jag vill verkligen rekommendera att flyga ner några dagar innan en kryssning för att varva ner och vara säker på att man landar i tid och att bagaget kommer fram.

Vad var bäst under resan?
Min bästa upplevelse var stoppet i Italien där vi hade en heldagsutflykt. Vi besökte bland annat den söta lilla byn Nemi och staden Frescati som tillhör provinsen Roma. Eftersom jag uppskattar det Italienska köket med tryffel, olivolja, vin och pasta, spännande arkitektur och vackra vyer var detta en minnesvärd dag! Att få uppleva olika destinationer tycker jag är det absolut bästa med en kryssning.Vem/Vilka passar kryssningen för?
Jag kryssade med MSC Fantasia som är byggt 2008 och tar runt 3200 passagerare. Jag upplevde fartyget som förhållandevis modernt trots att hon byggdes för cirka 10 år sedan. Ett signum för MSC är Swarowski kristall trapporna, mycket iögonfallande och välbesökt för alla passagerare som gärna fotograferas vid de gnistrande trapporna. Ombord på MSC Fantasia finns en rad olika aktiviteter och faciliteter, man kan bl.a. köra en riktig Formel 1-bil med simulator, koppla av i Spa-avdelningen, umgås på pooldäck eller ta en drink i någon av de olika barerna ombord på fartyget. Eftersöker man en trevlig och prisvärd kryssning så passar MSC jättebra! Jag vill även slå ett slag för MSC Yacht Club, som är en separat avdelning ombord för den som önskar ett ”mindre fartyg i det stora fartyget”. Väljer man att boka den hyttkategorin har man eget pooldäck, lounge, restaurang och prioriterad incheckning. Självklart får man som MSC Yacht Club-gäst även ta del av fartygets övriga faciliteter och aktiviteter ombord.Vad såg du för sevärdheter under din kryssning?
Jag fick uppleva lite av varje vilket verkligen är fördelen med en kryssning. Kultur, shopping och uteliv i Barcelona, Pittoreska Italienska byar och Korsikas charmiga huvudstad Ajaccio.

Hur var maten ombord?
Frukost, lunch och middag serveras i olika former beroende på vad som passar dig. En enklare frukost kan intas på balkongen, vilket passar perfekt för den som önskar en lugn start på morgonen. Till lunch serveras ett varierande utbud i bufférestaurangen där allt från sallad, pizza, kallskuret, varmrätter och olika desserter serveras. Middag serveras i den trevliga a la carte restaurangen, här finns det möjlighet att välja mellan olika förrätter, varmrätter och efterrätter. En ny meny sätts varje kväll som inspireras av den destination som man förtillfället befinner sig i.Hur bodde du?
Jag bodde i en balkonghytt på däck 11 i aktern och klassen Fantastica. Klassen Fantastica innebär att roomservice är inkluderad och att hytten är bättre placerad ombord. Det är alltid trevligt med balkonghytt högt upp på ett fartyg. Hytten var rymlig med två separata bäddar och en tillhörande soffgrupp, badrum med dusch.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Checka gärna in vid lunchtid för att undvika långa köer på eftermiddagen. Packa även ner något vitt att ta på dig då MSC ofta arrangerar "White Party" ombord!

Elina jobbar som reserådgivare och hennes drömkryssning går till Franska Polynesien.

Är du också sugen på en kryssning i Medelhavet? Eller en någon annanstans? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se