Kryssning i östra Medelhavet 11 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Sju hamnar i fyra olika länder
  • Två dagar ute till havs
  • Världsarvslistade staden Dubrovnik
  • Spännande utflykter
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension och dricks ingår

Välkommen ombord på Celebrity Cruises modernaste fartyg Celebrity Edge. Fartyget kastar loss i hamnstaden Civitavecchia, strax utanför Rom och styr kurs mot några av det Adriatiska havets vackraste platser. Ombord på fartyget är det lyx, design och komfort som står i fokus. Den första dagen får du möjlighet att bekanta dig med Celebrity Edge alla faciliteter. Luta dig tillbaka i någon av solstolarna uppe på däck, ta en löptur i friska luften eller unna dig en behandling i fartygets spa. För de yngre gästerna finns barn- och ungdomsklubb, där de kan pyssla, leka och träffa nya kompisar.

Kryssningens första stopp är medeltidsstaden Kotor, Montenegro. Inloppet till Kotor anses vara ett av världens vackraste så passa på att njuta av utsikten på däck. Kotor upplever du bäst genom att strosa bland de vackra gränderna och ta del av den härliga atmosfären. Här finns ett stort utbud av små butiker, charmiga restauranger och barer. Nästa stopp på kryssningen blir den norditalienska staden Trieste. Här kastar fartyget ankare över natten och du får två härliga dagar på dig att upptäcka denna vackra pärla. Staden ligger precis vid gränsen till Slovenien och bjuder på vacker arkitektur. Här kan du upptäcka slottet Miramare precis vid havet eller vandra genom den gamla stadsdelen Cittá Vecchia.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Efter två dagar med många intryck kryssar Celebrity Edge vidare till populära Split i Kroatien. Staden finns med på Unescos världsarvslista och det är inte svårt att förstå varför. Här kantas gränderna av restauranger, butiker, barer och kaféer men även av en rad spännande sevärdheter. Efter en dag i Split väntar den kroatiska sagostaden Dubrovnik. Staden, som även den finns med på Unescos världsarvlista, har anor från medeltiden och en världskänd ringmur som omger de äldsta delarna. Här, i de trånga gränderna, ligger restauranger och små butiker med vackra fasader sida vid sida, och bortom den gamla stadskärnan väntar flera vackra sandstränder för dig som längtar efter sol och bad. Nästa pärla på tur är Korfu, utanför västra Greklands kust. Många beskriver Korfu som en av Grekland grönaste och vackraste ö. Här möts du av höga berg, olivlundar, cypresser och fina stränder med kristallklart vatten. Nästa dag spenderas till havs och du får chansen att njuta av Celebrity Edge utbud ombord och under tiden närmar sig fartyget Sicilien och Messina. Här kan du utforska det italienska köket på någon av stadens restauranger, spana in vacker arkitektur, eller besöka någon av stadens stränder. Kryssningens sista stopp blir Neapel, pizzans hemstad. Metropolen bjuder på en gastronomisk upplevelse blandat med spännande historia och vackra byggnader, marknader och shopping. När dagen lider mot sitt slut kastar fartyget loss och styr åter kosan mot hamnstaden Civitavecchia utanför Rom, där allting började.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30