Välkommen ombord

Att åka på kryssning skiljer sig mycket från en semester på land. Du får inte bara se ett flertal resmål, du blir också omhändertagen som en del av familjen ombord. Att kryssa är en särskild upplevelse, ja vi vågar nog kalla det för en livsstil.Det finns en kryssning för alla
Det är dags att avliva myten om att kryssningar bara är för rika amerikaner med sällskap av sina snofsiga hundar. Idag finns det ett stort urval av rederier, och med Globetrotter kan du boka ett 20-tal av dem. Alla rederier är speciella på sitt eget sätt. Från kryssningsfartyg som tar upp till 6000 passagerare, till små boutique-liknande yachter. Från aktiviteter från morgon till kväll, till avkoppling och tysthet. Vad du än är ute efter kan du garanterat hitta det.

Ät när du vill, var du vill
Från första stund känner du dig varmt välkommen ombord. Alla i besättningen månar om dig och din trivsel. Överallt möter du vänlighet, omtanke och personlig service. Det finns många valmöjligheter när det gäller måltiderna ombord. Frukost kan du äta på din balkong, i bufférestaurangen eller i huvudrestaurangen. Till lunch är möjligheterna nästan lika stora. Välj mellan lyxig lunch i huvudrestaurangen eller bufférestaurangens fräscha sallader, kalla smårätter, vällagade varmrätter och delikata efterrätter. Din middag intar du i den festligt dukade huvudrestaurangen eller någon av fartygets á la carte-restauranger. De olika rederierna skiljer sig åt i sättet de serverar middagen på. Somliga håller på det formella, medan andra har valt ett mer avslappnat manér. Några rederier har infört begreppen ”freestyle cruising” och ”personal choice”, vilket innebär att du själv väljer restaurang ombord och när och med vem du vill äta.

Nytt resmål varje dag
Under resans gång besöker du en ny hamn nästan varje dag. Fartyget ankommer oftast på morgonen och avgår på kvällen. Inför varje hamnbesök får du tips och råd om vad som finns att göra på resmålet och vilka guidade utflykter du har att välja på. Du kan även välja att själv ge dig ut på upptäcksfärd. Tänk bara på att vara tillbaka i god tid innan fartygets avgång. Du kan också välja att vara kvar ombord och njuta av ditt lyxiga fartyg i lugn och ro. Atlantkryssningar skiljer sig lite från en klassisk kryssning. Här tillbringar du mycket tid ombord och flera dagar på havet. Men låt inte havsdagarna avskräcka dig, du kommer att hålla dig sysselsatt.

Massor att göra men inga måsten
Det är hög tid att avliva myten om att det är tråkigt att kryssa. Sanningen är att du troligtvis inte kommer att hinna med allt du inser att du vill göra ombord. Du kan spela golf, volleyboll och bordtennis, gå power walk i joggingspåret på däck, träna i välutrustade gym, och koppla av i fartygets lyxiga spa. Några fartyg har även isbana, radiobilar och klättervägg. Om du föredrar lite lugnare aktiviteter kan du lyssna på intressanta föredrag, gå på bio, sola, bada eller bara koppla av med en bok i biblioteket.

Varva ner i hytten
Din hytt blir ditt krypin när du vill koppla av efter en händelserik dag. Välj hyttkategori efter vad som passar dina behov, från insideshytt till svit. Om du vill spendera mycket tid på däck och i land kanske en insideshytt räcker. Vill du däremot njuta av god dryck i solnedgången från din egen balkong, är balkonghytt det givna valet. Oavsett vilken hyttkategori du väljer kan du njuta av lugnet i hytten genom att läsa en bok, lyssna på musik eller titta på en film innan kvällens festligheter tar vid.

Kvällsunderhållning och nöjen
Efter en händelserik dag i hamn kastar fartyget loss och seglar ut i solnedgången. Ombord tänds ljus och det dukas upp för middag och fest i restaurangerna. Barerna är öppna för dig och dina nyfunna vänner, här kan ni smutta på en god drink före middagen. Efter middagen kan du njuta av levande musik och shower ombord. På de flesta fartyg finns en uppsjö av gratisnöjen som inte kräver vare sig bordsreservationer, inträdesbiljetter eller taxiresor. Varje kväll är det storslagen och påkostad underhållning där internationella förstklassiga artister underhåller. Glittrande Broadwayrevyer, fartfyllda rock´n´roll- och country & westernshower, nostalgiska kabaréer, sång, musik, dans! Pianobaren bjuder på levande musik, i kasinot kan du pröva lyckan och nattklubben stänger inte förrän sista gästen går. Så ta för dig och roa dig kungligt, imorgon väntar nya äventyr.

Du får mersmak och börjar redan planera nästa kryssning
Från att du stiger ombord till att du kliver av blir du omhändertagen på bästa sätt. Du lär känna både besättning och andra gäster samtidigt som du njuter av fartygets otaliga nöjen. Det är få som bara kryssar en gång och aldrig mer. Du blir fäst vid havet och den varma atmosfären. Innan du ens lämnat fartyget börjar du planera ditt nästa kryssningsäventyr.