Kryssning i Medelhavet 11 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sju olika resmål
  • Fyra dagar ute till havs
  • Sevärdheter
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Följ med ett av Costa Cruises allra största fartyg, Costa Favolosa, på en härlig kryssning från Rom i Italien till Marseille i Frankrike och Kanarieöarna vidare till Madeira och Malaga, och tillbaka till Rom igen. Fyra dagar spenderas till havs och du kan njuta av allt som fartyget har att erbjuda. Ombord finns inte bara en mängd restauranger och barer, pooler med vattenrutschbana, ett 6000 m2 stort spa samt gym, utan även en 4D-biograf, teater och golfsimulator. Med andra ord behöver du inte gå rastlös och barnen kommer att ha roligt i barn- och ungdomsklubben, som hittar på diverse aktiviteter.

Läs mer om kryssningen Dölj text

När Costa Favolosa lämnar hamnen Civitavecchia, strax utanför Rom, styr fartyget först mot italienska staden Savona. Här finns många sevärdheter, till exempel fortet Priamar med rötter från 1500-talet och det lilla kapellet di Santa Maria. Den charmiga, medeltida gatan Via Pia är kantad av butiker och vill du bada finns det gott om valmöjligheter. Dagen därpå anländer fartyget till den franska storstaden Marseille som är känd för sitt rika kulturliv med intressanta muséer, konst och musik. Blir du sugen på ett dopp i det blå, finns flera fina stränder söder om hamnen.

De två följande dygnen spenderas till havs och du kan hitta dina egna smultronställen ombord på Costa Favolosa. Nästa gång du får fast mark under fötterna befinner du dig i Arrecife på Lanzarote. Det som en gång var en liten fiskeby har vuxit till att bli öns största stad och erbjuder numera ett bra utbud av shopping, fisk- och skaldjursrestauranger samt sevärdheter som en gammal fästning och en vacker katedral. Fartyget kryssar vidare för en dag i Santa Cruz på Teneriffa. Här kan du besöka operahuset, muséer, vackra parker och Tenerife Parque Maritimo, en härlig poolanläggning vid havet. Dagen därpå kliver du i land på Madeira. Huvudstaden Funchals gamla stadskärna har renoverats och fräschats upp och erbjuder snygga butiker och nyskapande restauranger. Det är lätt att göra en utflykt härifrån, om du vill spela golf eller vandra längs med de populära levadorna. Nästa dag tillbringas till havs innan Costa Favolosa lägger till i Malaga på spanska fastlandet. Här kan du besöka Picasso-muséer och äta smarriga tapas, innan du kliver ombord på fartyget som efter ytterligare ett dygn till havs åter når hamnen i Rom, där kryssningen avslutas för denna gång.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30