Följ med Globetrotter på en upplevelserik rundresa i Sydafrika

Följ med på denna drömresa till Sydafrikas pärlor som går av stapeln i november 2019. Resan tar dig till flera drömlika platser från Port Elizabeth till KapstadenLäs mer inklusive "The Garden route". Hotellen vi har valt är noga utvalda och tillhör våra guldkorn. Du har även chans att se lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel; även kallade för "the big five" i Kariega Game Reserve. Svensk resvärd medföljer på resan.

Dölj

Datum: 7 - 21 november 2019.
Pris från: 58.990:- för del i dubbelrum, 75.990:- för rum för eget bruk.
Avreseort: Stockholm. Andra avreseorter är möjliga, vänligen hör med oss.

Allt detta ingår:

  • Flyg från Stockholm t/r
  • Transfers
  • Vinprovningar
  • Safari och möjlighet att se "the big five"
  • Båttur med möjlighet att se valar, delfiner och haj
  • Måltider enligt specifikation
  • Utflykter sker med engelsktalande guide
  • Svensk resvärd

För mer information och för att boka, vänligen kontakta Catrin Lannerstedt på 08-506 115 00 eller på
catrin.lannerstedt@globetrotter.se

Dagsprogram

Dag 1

Stockholm - Port Elizabeth
Flyg från Stockholm via Doha och Johannesburg till Port Elizabeth.

Dag 2

Port Elizabeth
Ankomst till Port Elizabeth och transfer till The Beach Hotel som är ett av Port Elizabeths mest centrala hotell. Middag på Ginger Restaurant och övernattning på The Beach Hotel. Middag ingår.

Dag 3

Port Elizabeth - Kariega
Efter frukost samlas vi och åker på en city & township tour innan vi ankommer till Ukhozi Lodge i Kariega Game Reserve. På eftermiddagen ger vi oss ut för att försöka se "the big five". Frukost, lunch & middag ingår.

Dag 4

Kariega Game Reserve
Ställ klockan för att åka ut på safaritur eller en båttur på floden och återvänd till Ukhozi Lodge för att äta frukost. På dagen kan du välja mellan att koppla av vid poolen, gå på en promenad eller läsa en trevlig bok i biblioteket. På eftermiddagen erbjuds du möjligheten att åka ut och spana efter "the big five" igen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5

Kariega - Plettenberg Bay
Ställ väckarklockan för sista möjligheten att se "the big five". Efter frukost åker vi till Tsitsikamma National Park där vi bland annat kan njuta av spektakulära vyer från Storm's River Bridge. På eftermiddagen checkar vi in på Lairds Lodge i Plettenberg Bay där vi senare på kvällen avnjuter en trevlig middag samt vinprovning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6

Plettenberg Bay
Efter frukost åker vi tillsammans på en båttur och har vi tur kan vi få se knölvalar, delfiner och vithaj. Efter båtturen åker vi till The Plettenberg Hotel för lunch innan vi rundar av dagen på vårt hotel Lairds Lodge Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Frukost och lunch ingår.

The Marine hotel by The Liz McGrath Collection

Dag 7

Plettenberg Bay - Hermanus
Efter frukost åker vi till Knysna där vi kan njuta av en fantastisk utsikt över Knysna Heads och Knysna Lagoon. Lunch intar vi på Delfinos Restaurant i Mossel Bay. På eftermiddagen/kvällen checkar vi in på det exklusiva hotellet The Marine Hotel i Hermanus som har fantastisk utsikt över Walker Bay. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 8

Hermanus - Franschhoek
Idag lämnar vi de fina vyerna i Hermanus och åker till Franschhoek längs "Whale Route Coast". Vi stannar för vinprovning i Hidden Valley Estate och äter lunch på Overture Restaurant innan vi åker vidare och checkar in på Le Franschhoek Hotel & Spa. Kvällen och middag på egen hand. Frukost och lunch ingår.

Dag 9

Franschhoek
På morgonen efter frukost åker vi till tågstationen för att hoppa på Franschhoek Wine Tram som är ett hop on/hop off-tåg som tar oss mellan olika vingårdar. Lunch äter vi på någon av vingårdarna vi besöker och kvällen samt middagen är på egen hand på hotellet Le Franschhoek Hotel. Frukost och lunch ingår.

Dag 10

Franschhoek - Stellenbosch
Efter att vi har ätit frukost och checkat ut åker vi till Stellenbosch där vi har en rundvandring med besök på Stellenbosch Museum på förmiddagen. På eftermiddagen åker vi till Lanzerac Hotel & Spa och checkar in för natten, här väntar vinprovning i Tasting Room och senare under kvällen avnjuter vi en trevlig middag på The Manor Kitchen. Frukost och middag ingår.

Dag 11

Stellenbosch - Kapstaden
Efter frukost bär det av mot Kapstaden där vi på förmiddagen tar linbanan upp på Taffelberget. Lunch äter vi på Belthazar Restaurant i V&A Waterfront innan vi checkar in på Table Bay Hotel. Eftermiddagen och middag är på egen hand. Frukost och lunch ingår.

Dag 12

Kapstaden
Dagen spenderas på egen hand. Varför inte åka ut till den fina stranden med de färgglada strandhyddorna i Muizenberg, åka på utflykt till Godahoppsudden eller bara strosa omkring och upplev Kapstaden? Frukost ingår.

Dag 13

Kapstaden
Dagen spenderas på egen hand. Ett tips är att följa med på en utflykt och guidad tur till Robben Island Museum där Nelson Mandela satt fängslad i 27 år. Frukost ingår.

Dag 14

Kapstaden - Stockholm
Morgonen och förmiddagen spenderas på egen hand innan transfern hämtar oss från Table Bay Hotel och tar oss till flygplatsen inför vår resa hem till Stockholm via Doha. Frukost ingår.

Dag 15

Stockholm
Efter en härlig resa i Sydafrika är vi nu tillbaka i Sverige igen.

Photo credit: The Marine hotel by the Liz McGrath Collection, Kariega Game Reserve, Qatar Airways, The Plettenberg Hotel, Franschhoek Wine Tram, Lanzerac Hotel & Spa Image Collection

Vi reserverar oss för tryckfel, prisändringar samt slutförsäljning.