Sea Cloud Cruises

Det tyska rederiet Sea Cloud Cruises har specialiserats sig på exklusiva kryssningar på Europas stora floder samt på kryssningar med genuina segelfartyg främst i Medelhavet och Västindien. Segelfartygen besöker ofta små pittoreska hamnar dit de större fartygen inte kan gå. Halvdagar och heldagar med segel till havs blandas under kryssningen. Är du sugen på att prova dina seglartalanger finns det möjlighet att delta i seglingen och kommandobryggan står öppen för besök nästan hela tiden, vilket kan vara en intressant upplevelse. Flodfartyget River Cloud II kryssar på floderna Donau, Rhen och Mosel. Dagligen besöks välkända större städer eller någon liten charmig ort. Det finns också temakryssningar för dig som är intresserad av exempelvis mat & vin, golf eller klassisk musik.

Läs mer om detta rederi stäng

Stämning & atmosfär
Då fartygen bara tar upp till 100 passagerare är stämningen ombord avspänd och intim och servicen personlig. Alla fartyg är exklusivt inredda i klassisk maritim stil. Sea Cloud, som är ett av de två segelfartygen, byggdes redan på 30-talet, som en privat yacht till en amerikansk miljonärska och har sedan varsamt renoverats. Klädstilen på kvällarna är "smart casual", dvs elegantare fritidskläder med eller utan kavaj. På dagtid är klädseln valfri och klassisk.

Utbud ombord
Då Sea Clouds fartyg är relativt små i förhållande till de flesta andra kryssningsfartyg på marknaden är naturligtvis utbudet också mindre. Här kryssar du mer för upplevelsen i sig och inte så mycket för att delta i fartfyllda aktiviteter. Standarden på mat och service är mycket hög och goda viner till lunch och middag ingår i priset. Efter middagen samlas många passagerare i salongen med pianobar eller runt baren på det öppna akterdäcket. Även flodfartygen har en pianobar och en bar på däck att umgås i.

Rekommenderas för
Sea Clouds kryssningar lockar passagerare från hela världen och passar främst de som önskar kryssa med ett exklusivt mindre fartyg med närhet till hav och natur. Segelkryssningar lockar många seglingsvänner och flodkryssningarna många med kultur och historiskt intresse.

Rederiets fartyg

Sea Cloud

30143830 4,5

Sea Cloud är rederiets äldsta och minsta fartyg

  • Bruttotonnage: 2 532
  • I trafik från: 1931
  • Längd: 110 m
  • Passagerarkapacitet: 68
  • Renoveringsår: 1999

Sea Cloud II

30143830 4,5

Sea Cloud II är ett nybyggt segelfartyg i traditionell och elegant stil

  • Bruttotonnage: 3 849
  • I trafik från: 2001
  • Längd: 117 m
  • Passagerarkapacitet: 96
  • Renoveringsår: 2006

Kontakta oss

Ring Globetrotter
08-506 115 00