Res med Lyxtåg genom
Europa, Afrika eller Asien
LYXTÅG

Lyxtåg är själva sinnebilden av forna dagars eleganta resande då det var en livsstil lika mycket som ett sätt att ta sig fram. Vi erbjuder fem olika lyxtåg på treLäs mer kontinenter, samtliga med mat och service av högsta klass.

Dölj

Venice Simplon Orient Express

LONDON TILL VENEDIG

Detta är tågklassikern som tar dig från London via Paris till Venedig eller omvänt.

Detta tåg är en ikon av alla tåg och har länge fångat hjärtan och fantasier från dess gäster. Eleganta matvagnar utstrålar kulinarisk sofistikering, från Lalique-glasinlägg i Cote d’Azur till svarta lack paneler i L’Oriental. Njut i Barvagnen med ett glas champagne medan pianisten fyller rummet med vackra melodier.
Din hytt är prydd med art-deco-detaljer och franspolerat körsbärsträ, luta dig tillbaka när en stor resa börjar.

Tåget avgår från London vid lunchtid och lagom till du närmar dig Paris serveras middag ombord. Natten rinner iväg till ackompanjemang av levande musik i barvagnen. Och strax efter Zürich serveras frukost medan solen går upp över Alperna. I närheten av Innsbruck är det dags för lunch, och te serveras innan slutstationen Venedig.

Du kan börja resan i London eller Paris med en eller annan dag på hotell innan äventyret börjar. Vissa datum passerar tåget Wien, Budapest och Prag och t.o.m. det ursprungliga målet; Istanbul.
Det finns tre typer av kupéer, samtliga med luftkonditionering och exklusiv inredning.

Pris från: 33.115:- per person.

Kontakta oss gärna för mer information och priser.

Eastern & Oriental Express

BANGKOK TILL SINGAPORE

Komfort, klass och kvalitet. Den kombinationen erbjuder Fjärran Österns egen Orientexpress. Med Eastern & Oriental Express reser man genom bergskedjor, regnskogar och längs med underbara kustlinjer.

Resan går från Bangkok genom Malaysia till Singapore, eller omvänt.
Tåget gör uppehåll för guidade turer vid berömda River Kwai och i charmiga Georgetown på ön Penang.
Du kan följa med hela sträckan eller en kortare delsträcka, resan kan påbörjas på ett flertal platser. Du kan också välja att stanna några dagar i Kuala Lumpur eller på Penang, innan du reser vidare med tåget. Starta med några nätter på de legendariska lyxhotellen Oriental i Bangkok eller Raffles i Singapore innan äventyret börjar.

Tåget har luftkonditionerade vagnar, tre restaurangvagnar, samt en utsiktsvagn. De kombinerade sov- och sittkupéerna har alla dusch och toalett.
Ombord finner du polerade träpaneler i korridorer och vackra silkemöbler med klassisk asiatisk design. Du bemöts av högklassig service, samt utsökt mat och dryck. Ta din plats i den dekorativa restaurangvagnen bland kristaller och vita linnedukade bord. Njut av det exotiska köket och gå sedan vidare till barvagnen som har en jazzklubb-atmosfär, med musik och du serveras champagne, vin och cocktails. I utsiktsvagnen finner du stora fönster samt en balkong där du kan kliva ut och njuta av vind och doft från platserna du passerar. När tåget rullar in i natten väntar din mysiga hytt, färdiguppbäddad av din hyttsteward. I morgon kommer en ny dag med äventyr.

Pris från: 10.995:- per person/natt

Kontakta oss gärna för mer information och priser.

Belmond Royal Scotsman

SKOTTLAND

Europas kanske mest okända lyxtåg där man reser runt i det vackra Skottland i exklusiv avskildhet och hänförs av landets vilda och orörda natur.

Livet ombord på The Royal Scotsman erbjuder avkoppling i en elegant och klassisk miljö där ni sover i bekväma och rymliga "State Cabins".
I de två restaurangvagnarna serveras utsökt mat tillsammans med noga utvalda viner. Efter middagarna bjuds det på underhållning ända fram på småtimmarna om så önskas.
Från utsiktsvagnen imponeras ni av dimhöljda berg, spegelblanka sjöar och mäktiga slottsruiner.
Under färden stannar man för att bland annat besöka slott där man visas runt av självaste slottsherren, provsmakar whisky på någon av de berömda whiskydestillerierna och charmas av de pittoreska småbyarna.

Alla resor avgår från Edinburgh under festlig inramning av säckpipeblåsare. Reslängden varierar från en till sju dagar.

Pris från: 16.735:- per person/natt

Kontakta oss gärna för mer information och priser.

Rovos Rail

AFRIKA

Med det privatägda Rovos Rail ser man dagens Sydafrika från ett av världens mest anrika lyxtåg, byggt helt i mahogny och mässing.

Ombord bor man i stora de luxe-kupéer med egen dusch och toalett. Maximalt tre kupéer i varje vagn.
I de eleganta restaurangvagnarna serveras mat och vin av högsta klass. Allt är inkluderat i priset, t.o.m. drinkarna i de charmiga salongsvagnarna. En av salongsvagnarna har en öppen plattform, varifrån man kan se Afrikas naturscenerier passera.

Rovos Rail trafikerar sträckorna
Pretoria - Kapstaden, flera olika resvägar
Pretoria - Durban
Pretoria - Viktoriafallen inkl. safari
Pretoria - Walvis Bay (Namibia)
Kapstaden - Dar Es salam (Tanzania)

Pris från: 4.590:- per person/natt

*** Boka i tid, tåget tar bara 70 passagerare.
Kontakta oss gärna för mer information och priser.

SHONGOLOLO EXPRESS

AFRIKA

The Shongololo Express tar dig på en magisk och romantisk resa genom Afrikas södra länder. Välj bland 3 olika resor från 12 till 15 dagar långa. Du kan besöka Sydafrika, Namibia, Swaziland, Mocambique och Zimbabwe.

Tåget har plats för 72 gäster i två olika typer av hytter Golden och Emerald. Alla hytter är klassiskt inredda i trä, har fönster, badrum med dusch och toalett, hårtork, safetybox, air-condition och en liten garderob för dina kläder. Det finns hytter med dubbelsäng eller twin beds (separata sängar). Emeraldhytten är större och har även en te/kaffekokare, samt ett litet bord och stolar att sitta vid.

Ombord i restaurangvagnen serveras dagens alla måltider, kocken lagar traditionell Afrikansk mat med lokala ingredienser. Det serveras självklart även Sydafrikas bästa viner. I Loungevagnen finner du sköna skinnsoffor vid stora fönster att njuta av utsikten, en bar som serverar kaffe och drinkar och längst bak finns en vagn med öppna väggar (observation car) där du kan njuta in Afrikas dofter.
Klädsel ombord under hela resan är casual.

Du erbjuds utflykter vid de olika stoppen, spela golf, vinprovning, safari, museum, stadsvandringar och mycket mer.
Shongololo Express hem finns i Pretoria på Rovos Rails privata station.
Detta är värt ett besök i sig. Det finns ett litet järnvägsmuseum och stationen har en enorm historia att berätta dig.

Resor:
Pretoria – Kapstaden
Pretoria – Victoria fallen
Pretoria – Walvis Bay
Du kan också resa i omvänd riktning.

Pris från: 4.465:- per person/natt

Kontakta oss gärna för mer information och priser.