Norska fjordarna
Norska fjordarna

Kom nära naturen

Intressanta och vackra kryssningar finns även på nära håll. Fördelen med att välja en kryssning i Östersjön eller i till norska fjordarna är att de oftast utgår från en ham i närheten, vilket gör resan både billigare och bekvämare i sin helhet. På en Östersjökryssning kan du besöka ett nytt land varje dag och en kryssning längs de norska fjordarna räknas till de vackraste sjöresorna i världen.

Östersjökryssning
Det är skillnad på en kryssning på Östersjön och en kryssning på Östersjön. Till skillnad från Finlandsfärjorna är en kryssning med ett renodlat kryssningsrederi mer än en transportsträcka och billig taxfree. Det är istället en upplevelse av intressanta hamnar och livet ombord. En kryssning i Östersjön under sommarmånaderna, med start i Stockholm eller Köpenhamn, är nära och bekvämt. Kryssningen inkluderar vanligtvis stopp i exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Tallin, Helsingfors och St Petersburg – som brukar vara en av resans absoluta höjdpunkter.

Norska fjordarna
Du behöver alltså inte resa till Medelhavet eller Karibien för att få en unik upplevelse. Med utgångspunkt i Köpenhamn kryssar du till vårt grannland Norge och på de magiska norska fjordarna längs västkusten upp mot Bergen och Geirangefjorden, som har rankats som den främsta och mest välskötta platsen på UNESCOs världsarvslista. En kryssning längs Norges kuststräcka och in i de norska fjordarna anses vara en av de vackraste resor man kan göra till havs. Du kryssar på spegelblankt vatten och bland höga berg. Luften du andas är så frisk att du känner dig helt ren i både kropp och själ. Många rutter går även förbi England, Skottland och till och med Färöarna.Rederier som kryssar på Östersjön och norska fjordarna

Costa Cruises

Kryssningar  Costa Norska fjordarna

Vill du kryssa med italiensk stil är detta rederi rätt val. Den avspända elegansen, livsglädjen och inte minst det italienska köket gör att många av våra gäster älskar upplevelsen här.

Kryssningar med Costa Cruises


Holland America Line

Kryssningar Holland America Line Norska fjordarna

Prisvärda kryssningar med känsla av lyx och tradition. Konst, antikviteter och färska blommor kännetecknar detta rederi som har över 140 års erfarenhet av kryssningar.

Kryssningar med Holland America Line

Hurtigruten

Med Hurtigruten får du uppleva en annorlunda sjöresa. Upptäck Norges kust, Island, Arktis eller Antarktis medan du kryssar i naturskön miljö och matar örnar från fartyget.

Kryssningar med Hurtigruten