Varje resa räknas

Nu tar vi nästa stora och viktiga steg på vår hållbarhetsresa – och gör det samtidigt enklare för dig att resa mer hållbart. Från och med den 29 april klimatkompenserar vi samtliga flygresor som förmedlas via Globetrotter. Klimatkompenseringen ingår i resans pris och medför inga prishöjningar. Och hållbarhetsresan fortsätter, vi fokuserar ständigt på att minska vår klimatpåverkan.

Så går det till
Vi investerar i projekt genom ett partnerskap med Natural Capital Partners, en global ledare inom utsläppsminskningar. Samtliga projekt följer den globala standarden The CarbonNeutral Protocol, som inte bara täcker koldioxid- utan samtliga växthusgasutsläpp. Projekten bidrar dessutom till att skapa tillgång till rent vatten, arbetstillfällen och infrastruktur, samt främjar hälsa och har en positiv inverkan på hela samhällen och fler än 125 000 människor.

Då Globetrotter är en del av Ving kan du läsa mer om hållbart resande och klimatkompensering på Ving.se och länkarna nedan.

Vad gör våra rederier?

Nedan kan du läsa mer om hur olika rederier jobbar för ett mer hållbart resande. Länkarna går till externa sidor tillhörande rederiets ägare.