Regent Seven Seas i Medelhavet

I november 2018 kryssade vår kollega Eva med Regent Seven Seas i Medelhavet. Regent Seven Seas är ett femstjärnigt rederi som håller högsta klass, nedan kan du läsaLäs mer om Evas resa.

Dölj

Berätta om resans upplägg:
Vi började med en natt på hotell i Nice före kryssningen för att dagen efter åka med buss till fartyget i Marseille. Kryssningen var på 7 dagar och tog oss till flera intressanta platser i Medelhavet. Efter kryssningen valde vi att bo en natt på hotell för att få ut så mycket som möjligt av vår resa och för att även få uppleva Barcelona.
Resrutten på kryssningen var Marseille - Livorno - Civitavecchia - Neapel - Marseille - Palma de Mallorca - Barcelona.

Vad var bäst under resan?
Att kunna besöka så många härliga städer i en och samma resa! På Regent Seven Seas har du All Inclusive på alla kryssningar, även utflykter i alla hamnar ingår vilket gör att hela upplevelsen blir oerhört bekväm och lyxig.

Vilka passar kryssningen för?
Regent Seven Seas passar för vuxna par och sällskap som vill ha en hög servicenivå och bli väl omhändertagna. Det är ganska lugnt ombord och underhållningen består ofta av någon komiker, sångare eller dansuppvisning. På kvällarna fanns livemusik att dansa till och under dagarna när vi inte var på utflykt kunde man ta del av olika föreläsningar. Jag rekommenderar Regent Seven Seas varmt till dem som vill ha det lugnt och bekvämt ombord.

Hur spenderade ni tiden ombord när du inte var iland?
Vi hade en dag till havs och passade då på att ta det lugnt och smälta alla intryck som vi hade fått uppleva hittills under resan. Vi passade på att njuta av en bok i en solstol på förmiddagen och efter lunch tog vi tillfället i akt att besöka gymmet ombord.

Hur var hytterna?
Ombord på Regent Seven Seas är alla hytter sviter och ombord på Seven Seas Voyager har alla sviter balkonger. Vi bodde i en rymlig balkong-svit på däck 7 med en skön dubbelsäng, klädkammare, soffa och en mysig balkong med en liten sittgrupp på.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
På kryssningar med Regent Seven Seas ingår ett stort urval av utflykter i varje hamn man besöker under resans gång. Vi hann med en guidad tur i Florens, en heldagsutflykt i Rom på egen hand, guidad utflykt i Pompeji strax utanför Neapel, Aix-en-Provence samt Palma de Mallorca på egen hand. Utflykterna som ingår rekommenderar jag att förboka på internet innan avresa då alla utflykter är i mån av plats.

Har du några tips för de som ska åka på en liknande kryssning?
Allt ingår på Regent Seven Seas men utflykter och de olika specialrestaurangerna som ingår i resans pris bör bokas i förväg på deras hemsida för att garantera plats. Det finns också utflykter av lite exklusivare slag för den som vill ha mindre utflyktsgrupper mot extra kostnad. Eftersom det är så mycket att se och uppleva på de platser som vi besökte så rekommenderar jag att man läser på om de olika platserna innan avresa så att det blir lättare att välja utflykter. Jag kan varmt rekommendera att kryssa med Regent Seven Seas.