Silversea i Medelhavet

Melinda åkte på sin första kryssning med Silversea. Innan kryssningen spenderade hon en dag i Rom, för att sedan kliva ombord Silver Spirit i Roms hamnstad Civitavecchia. Upplevelsen var fylld med god mat och intressanta hamnar. Här kan du läsa om hennes resa.


Berätta om kryssningens upplägg
Jag åkte på studieresa med Silver Spirit. Jag valde att spendera en dag i Rom innan kryssningen, eftersom jag aldrig hade varit i Rom innan. Jag kan verkligen rekommendera att spendera en dag på ett närliggande resmål innan kryssningen, särskilt om du aldrig varit där förut. Dagen efter att vi ankom i Rom åkte vi ut till hamnstaden Civitavecchia och gick ombord. Vi kryssade till Sorrento, Sicilien och Malta. Vi gick av på Malta och fartyget fortsatte till Gozo, Kreta, Santorini, Mykonos och Aten.

Vad var bäst under resan?
Att få besöka platser jag aldrig hade varit på. Jag hade inte besökt något av stoppen innan så kryssningen blev extra spännande eftersom alla platser jag kom till var nya för mig. Maten ombord på fartyget var också en upplevelse i sig.

Vilka passar kryssningen för?
Den passar egentligen alla som vill se mycket och kryssa med ett rederi i toppklass. Det finns inte så många barn ombord och inte heller några aktiviteter för barn. Jag vet att de däremot har fler aktiviteter på utvalda kryssningar under sommarmånaderna.Vad såg du för djur och natur?
Historiska monument i Rom, branta klippor och vacker utsikt på Sorrento, vinodlingar och flamingos på Sicilien och vackra historiska byggnader och klargrönt vatten på Malta.

Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Vi hade mycket tid på land och vi var ombord endast på kvällen/natten. Jag åt mest och njöt av utsikten från min balkong. Det finns både löpspår och gym om man vill förbränna all god mat man äter. Fartyget har även ett bibliotek, SPA, en fin pool och flera jacuzzis.Hur var maten ombord?
Alldeles utsökt! Det finns flera restauranger ombord. Du kan sitta utomhus och njuta av havsbrisen och solen på både the Grill och La Terrazza. Du kan äta underbar sushi på Seishin och äta á la carte-frukost i huvudrestaurangen. Frukost kan förövrigt även ätas som buffé i La Terrazza, eller beställas som roomservice.

Hur var hytterna?
Fartyget Silver Spirit är det största i Silverseas flotta. Fartyget tar strax över 500 passagerare, så i jämförelse med andra kryssningsfartyg är det ändå ganska litet. Alla "hytter" ombord är sviter och de är väldigt rymliga. Jag bodde i en Veranda-svit och hade egen balkong. Sviten har separat dusch och badkar, walk-in closet och toalettartiklar från Bvlgari. Alla sviter har en butler som kan anpassa t. ex minibaren och kuddarna efter dina önskemål.På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
Silversea har ibland kampanjer och då ingår vissa utflykter på vissa stopp och sedan finns det fler i utbudet, mot en kostnad. Det går självklart också bra att upptäckta varje resmål på egen hand, men kom ihåg att vara tillbaka på fartyget i god tid innan avgång.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Ta med bekväma skor för du kommer att gå mycket om du vill upptäcka varje resmål. Försök att besöka alla restauranger ombord och njut av den goda maten.


Är du också sugen på en kryssning i Medelhavet? Eller en någon annanstans? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se