Medelhavet med Costa Cruises

Marita kryssade i Medelhavet med det fartfyllda och färgglada rederiet Costa Cruises. Innan kryssningen startade bodde Marita på hotell i Barcelona en natt för att sedan kryssa med Costa Diadema från Barcelona till Rom. Här kan du läsa mer om hennes berättelse.

 Berätta om kryssningens upplägg?
Innan själva kryssningen bodde vi en natt i Barcelona. Perfekt med en kväll och en heldag med shopping och sightseeing för att sedan checka in på kryssningsfartyget nästa dag. Vi funderade även på att förlänga med en natt i Rom på hemvägen, men tiden räckte inte till. Vi var ombord på fartyget i totalt tre dygn och hann med väldigt mycket under den tiden. Två dagar till havs då vi hann utforska fartyget samt en heldag i Palma de Mallorca.

Vad var bäst under resan?
Jag gillar fördelen med att checka in på ett fartyg, packa upp endast en gång och besöka nya platser varje dag samtidigt som man har sin fasta punkt ombord. All Inclusive samt dryckespaket ger en känsla av lyx. Mycket att göra ombord för den som vill ha aktiviteter.

Vilka passar kryssningen för?
Costa Cruises passar för de som önskar ett kryssningsrederi med full fart. De som kryssar med Costa har väldigt blandade åldrar, allt från barn till äldre passagerare. Ett bra alternativ för de som vill ha mycket aktiviteter ombord både dag och natt, bra träningsmöjligheter samt bra aktiviteter för barn.


Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Dagtid spenderade vi på soldäck där pool och ett flertal jacuzzis finns. Det finns solsängar hela vägen längs promenaddäck finns att tillgå. Det finns också en inomhuspool med solsängar utifall att det är svalt utomhus. Stort gym med många maskiner samt 300 meter joggingbana ute på däck finns för de som vill hålla sig aktiva. Ett flertal butiker med smycken, kläder, elektronik ombord. Kvällstid är det trevlig att mötas upp och umgås med andra passagerare i någon av de många barerna som finns ombord. Ett flertal temakvällar med t.ex. ”White Party” och Maskeradkväll varje kryssning är kul att ta del av. Underhållningen i teatern är också ett bra sätt att hålla sig sysselsatt, här såg vi allt från dansshow till italiensk opera.

Hur var maten ombord?
Italienskt fartyg = ett flertal rätter varje middag vilket gör att man alltid kan hitta något man tycker om och det är nästan svårt att välja mellan alla alternativ. Väldigt goda efterrätter samt goda viner ombord.

Hur var hytterna?
Bra storlek på hytterna. Bra förvaring i såväl badrum som garderob.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
Det finns många bra utfärder för den som önskar och det är bara att välja bland olika inriktningar såsom exempelvis sightseeing, historia eller kultur. Två fördelar när man bokar utfärd med rederiet är att grupperna har förtur i köer till sevärdheter, samt att man garanterat hinner tillbaka till fartyget i tid för avresa.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Costa Cruises har bra priser för familjer med många bra aktiviteter, så jag tycker att det är ett väldigt bra alternativ till en resort med All Inclusive på land. Bra barnklubbar för alla åldrar och roliga aktiviteter. Jag skulle också vilja lyfta fram träningsmöjligheterna ombord, med stort gym, samt bra träningspass för den som vill. Fin spa-avdelning ombord. Missa inte heller Gelaterian med hemgjord glass, Nutella Bar samt rederiets egentillverkade mozzarellaost!Marita jobbar som reserådgivare och hennes drömkryssning går till St Thomas och St Barts i Karibien.Är du också sugen på en kryssning i Medelhavet? Eller en någon annanstans? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se