Seadream
Seadream

Medelhavet med Seadream Yacht Club

Seadream Yacht Club är rederiet för dig som är en riktig livsnjutare och vill unna dig god mat och god dryck. Ett par av de största fördelarna med att kryssa med så små fartyg är att du får personlig service och kommer in till de mindre hamnarna där de större fartygen inte kan angöra. Annika och hennes man var på kryssning i Medelhavet med Seadream Yacht Club i juni 2017.


Berätta om kryssningens upplägg
Jag åkte på semester med Seadream I från Monte Carlo till Civitavecchia utanför Rom. Vi började med en natt i Nice och tog sedan tåget från Nice till Monte Carlo på avresedagen. Tågresan gick utefter kusten med en vacker utsikt och tog ca 30 minuter. Vi kryssade till Cannes, Rappalo, Portovenere (Cinque Terre), Portoferraio (Elba), Bonifacio på södra Korsika samt Port Cervo på Costa Smeralda Sardinien. Avslutningsvis tog vi tåget från Civitavecchia upp till Rom och spenderade sedan ett dygn i staden för att se de populäraste sevärdheterna. Ombord på fartyget var vi 93 gäster från 17 olika länder som blev uppassade av en personalstyrka på 96 personer.

Vad var bäst under resan?
Det bästa med Seadream Yacht Club är att de kommer till små pittoreska hamnar dit nästan inga andra fartyg kommer. De ankrar oftast till havs så du kan ta ett dopp i havet eller utnyttja deras marina-plattform med bl.a. jetski, paddle board och vattenskidor. Du kan även sova under stjärnorna då de bäddar upp deras balinesiska bäddar på däck om du så önskar. Ombord finns även mountainbikes att låna så man kan ta sig på en egen cykeltur alternativt cykla tillsammans med andra från fartyget. Servicen ombord är fantastisk, de kommer ihåg ditt namn så snart du stigit ombord och vet vad du tycker om att dricka/äta.

Vilka passar kryssningen för?
Kryssningen passar för alla som vill se hamnar dit inte många andra fartyg kommer och som tycker om bra service och god mat. Det finns inga aktiviteter för barn eller ungdomar och minimiålder för att köra t.ex. jetski är 18 år – men man kan alltid åka med en annan vuxen i sällskapet.

Vad såg du för djur och natur?
Cinque Terre – Portovenere var fantastiskt vacker med sina klippor och klarblått hav och på Elba promenerade vi upp till Napoleons hus där han bodde ett par år i exil. Bonifacio var nog det mäktigaste ändå, tidig morgon så vänder fartyget ute till havs och backar in i hamnen som ligger i en lång vik nedanför staden. Staden i sig ligger på en klippa och blickar ut över Medelhavet.


Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Vi tillbringade mycket tid vid poolen och det var aldrig svårt att få en solstol oavsett tid. Top of the Yacht, baren som ligger högst upp på fartyget är en trevlig samlingsplats på eftermiddagen, och det är väldigt trevlig att sitta där och njuta av utsikten. Fartyget ligger oftast i hamn till sent på kvällen och du kan äta dina middagar utomhus på däck i solnedgången – magiskt!

Hur var maten ombord?
Maten är fantastiskt god, lagom stora portioner, så du kan smaka på flera rätter. För de som tycker om dessert så har de en "extravaganza dessert" som är en efterrättsbuffé som de dukar upp på pooldäck med musik och god dryck. För vår del var denna under kvällen när vi låg vid kaj i Bonifacio – med en fantastisk utsikt över staden. Servicen och personalen är enastående!

Hur var hytterna?
Hytterna är ganska små men väldigt funktionella, alla hytter ser likadana ut förutom att de på lägsta däck endast har ett mindre, runt fönster. De hytter som ligger på däck 3 och 4 har större fönster. Inga hytter har balkonger. Toalettartiklar från Bvlgari finns i alla badrum och champagne väntar vid ankomst till hytten.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
På ankomstdagen får du ett häfte med de utflykter rederiet erbjuder under kryssningen. Dessa bokas ombord och helst så snart som möjligt efter ankomst då det är ett minimum/maximum antal platser på utflykterna. Ombord annordnar de även vandringar med aktivitetsguiden ombord utan extra kostnad, ett exempel på detta under vår kryssning var när vi var i Bonafacio. På vissa kryssningar finns det även utflykter med kocken där du kan gå och handla råvaror på den lokala marknaden som sedan tillagas till middag på kvällen.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Njut av resan och unna dig att bli bortskämd. Ta med bekväma skor och upplev de fina stoppen!Annika jobbar på service- och supportavdelningen och hennes drömkryssning går till Söderhavet.Är du också sugen på en kryssning med Seadream Yacht Club? Eller ett något annat rederi? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se