Karibien med Royal Caribbean

Ida tog med familjen på en kryssning i Karibien. Dagarna ombord för fyllda med aktiviteter, lek, god mat och spännande resmål. Här är hennes berättelse


Berätta om kryssningens upplägg
Kryssningen startade i Fort Lauderdale, och vi valde att spendera 3 nätter före kryssningen i Miami för att få ut så mycket som möjligt av vår resa. Fartyget avgick på eftermiddagen vid 17,00. Ett tips är att vara på hamnen direkt när incheckningen startar för att få ut så mycket som möjligt av dagen ombord. På denna kryssning besökte vi Labadee, Haiti, Falmouth, Jamaica och Cozumel, Mexico. Man är iland under dagen från ca 8,00 – 17,00 och har då möjligheten att utforska på egen hand eller med arrangerade utflykter från rederiet.

Vilket stopp var bäst och varför?
För mig var det Jamaica. Rastafarikulturen är oerhört häftig att ta del av.

Vilka passar kryssningen för?
I mitt sällskap var vi mellan 3 – 65 år och det fanns verkligen någonting för alla att se och göra ombord.

Varför ska man åka på just denna kryssning?
Kombinationen med upplevelsen att åka på vad som då var världens största kryssningsfartyg och som är ett flytande resort i sig tillsammans med dessa fantastiska destinationer som man får besöka är oslagbar.


Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Man sitter inte sysslolös på Allure of the Seas, eller man kan vara det om man vill. Vi hann inte med att göra allt som fanns att göra ombord på en vecka. Vi såg Broadwaymusikalen ”Chicago”, åkte zip line ovanför Central Park, surfade i simulatorer, såg en oerhört uppskattad parad med alla Dreamworksfigurer som t.ex Shrek och Fiona och Madagaskarpingvinerna. Valmöjligheterna är oändliga ombord.

Hur var maten ombord?
Maten var oerhört bra och utbudet är stort. Helpension är inkluderat i kryssningspriset. I a la carte restaurangen på kvällen får man välja ut ifrån ca 8 rätter per förrätt, varmrätt och dessert. Vissa rätter är detsamma under kryssningens gång men i det stora hela byts menyn ut varje dag. Min personliga rekommendation är att besöka Johnny Rockets där man hittar världens godaste hamburgare. Den här restaurangen är inte inkluderad i priset men den är värd varenda krona i tillägg

Hur var hytterna?
Vi bodde i en utsideshytt med fönster och den var alldeles lagom. Allt man behövde fanns i hytten. Lagom med utrymme för att även få undan väskor och liknande.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
De mest populära utflykter på denna rutt är att simma med delfiner, besöka Bob Marleys hemstad samt Mayaruinerna. Priserna på utflykter låg från ca 300:- till 3000:- per person.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Det är så oerhört mycket ombord som är inkluderat. Ta vara på möjligheten att se fullskaliga Broadwaymusikaler, åka zipline 9 däck upp, pröva att surfa i en surfsimulator. Även roomservice är inkluderat så passa på att beställa in frukost till hytten. Oerhört mysigt för de som har balkong att avnjuta den där.Ida är marknadskoordinator på Globetrotter och hennes drömkryssning går till Asien med häftiga Ovation of the Seas.Är du också sugen på en kryssning i Karibien? Eller en någon annanstans? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se