Silversea Expeditions runt Galapagos

Clara åkte på drömkryssning till Galapagosöarna. Här finns ett rikt djurliv och många arter finns inte på någon annan plats i världen. Under en kryssning runt Galapagosöarna kan du träffa på sköldpaddor, pingviner, leguaner, sjölejon och otaliga fågelarter. Clara hade en oslagbar upplevelse, här kan du läsa om hennes resa.


Berätta om kryssningens upplägg
Rederiet heter Silversea och fartyget Silver Galapagos. Man flyger in till ön Baltra och där startar även kryssningen som är sju dagar lång. Vi gjorde totalt elva stopp på olika platser runt Galapagos. Upplevelserna från denna resa var alla utflykter vi gjorde där vi såg alla häftiga djur och naturen. Varje dag var vi på en ny ö och flera dagar besökte vi även två öar.

Vad var bäst under resan?
Höjdpunkterna på resan var att se alla dessa djur i dessa fantastiska landskap. Att snorkla, vandra och komma så nära inpå djur som är så orädda för människor var helt fantastiskt.

Vilka passar kryssningen för?
Jag skulle rekommendera denna kryssning för alla som är intresserade av att djur och natur. Underhållning finns på många fartyg och alla rederier. På just detta fartyg kan man säga att ”underhållningen” är det som sker i land och det är där fokus ligger.


Vad såg du för djur och natur?
Vi såg bland annat sköldpaddor, jättesköldpaddor, havsleguan, sjölejon, hammarhaj, revhaj, stingrockor, en massa olika fiskar och fåglar. När vi precis hade checkat in och fått vår hytt klev vi ut på balkongen att såg en hammarhaj i havet precis nedanför!Vi var något nervösa dagen efter på första snorklingtur. I Puerto Ayora spred sjölejonen ut sig i byn och låg på parkbänkar längs gångvägen vid vattnet, helt orädda för människor och omgivning.


Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Det finns fler allmänna utrymmen. I Explorer Lounge samlades man inför alla utflykter samt föreläsningar, i pianobaren serverades te, kaffe och kaka dagtid och kvällstid samlades man där för att ta en fördrink innan middagen eller en drink efter middagen. Fartygets musiker Alfredo spelar piano under kvällstid. Övriga aktiviteter såsom vinprovning och cocktailparty hålls även i Pianobaren. Fartyget har även ett litet bibliotek, litet gym och skönhetssalong. Jacuzzi finns på högsta däck tillsammans med utomhusdusch. Fartyget har även kajaker ombord som utnyttjades flitigt av gästerna.

Hur var maten ombord?
Två restauranger finns ombord. The Grill ligger utomhus på däck 5 serverar lunch och middag. Här får man välja mellan kött, fisk och skaldjur eller hummer. Maten kommer sedan ut på en uppvärmd lavasten som man sedan grillar maten på. Dagtid serverar The Grill en enklare a la carte meny och de har också en mindre buffet med bland annat ecuadorianska rätter. Huvudrestaurangen ligger på däck 2, här kan man äta frukost, lunch och middag. Huvudrestaurangen servierar buffet till lunch och a la carte till middag.

Hur var hytterna?
Fartyget är av mindre storlek och rymmer 100 gäster och 78 besättningsmän. Sviterna ombord varierar i storlek från 20-34 kvm, vissa har även balkong.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
Att vandra och snorkla och se alla dessa fantastiska djur och fåglar som är samlade på ett och samma ställe är helt fantastiskt. Varje kväll innan middagen samlas man i Expedition Lounge där guiderna går igenom morgondagens program. De berättar om utflykterna så att man vet hur man ska klä sig samt vad man ska ta med sig. Alla utflykter, ombordstigning och avstigning från fartyget sker via zodiaks. Det sker via vad som kallas för wet eller dry landning. Dry landing är att man kliver på/av zodiaken från land och wet landing är att man kliver på/av i vattnet och får vada in till ön. Vi gjorde för det mesta två utflykter varje dag, en på morgonen och en efter lunch.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Ta med bekväma skor, solskydd och myggmedel!Clara jobbar på marknadsavdelningen och hennes drömkryssning är en expeditionskryssning till Papua Nya Guinea.

Är du också sugen på att besöka Galapagosöarna? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se