Europa med Fred Olsen

Anna-Lena och Agneta kryssade från England till Tyskland i december 2017. Resan gick från Tilbury i östra London till Hamburg där de avslutade resan och flög hem.Läs mer Nedan kan du läsa deras reseberättelse.

Dölj

Berätta om resans upplägg:
Innan själva kryssningen bodde vi på Rembrandt Hotel 11 i London som låg centralt och nära det kända varuhuset Harrods. Det var en perfekt start på resan att börja med en hotellövernattning i London innan kryssningen och framförallt roligt att se julskyltningen i London. Vi förbeställde en taxi till från hotellet till hamnen i Tilbury som ligger i utkanten av London. Vi var ombord i totalt 4 dagar och vi hann med att besöka mysiga julmarknader i Tyskland, vilket även var temat för denna kryssning - Julmarknader.

Vad var bäst under resan?
Det var roligt att få se olika julmarknader på så kort tid och färdas bekvämt med helpension utan att packa upp på olika ställen. Det är en otrolig trivsam stämning ombord på Fred Olsens fartyg och det känns som att komma ”hem” när vi var ombord.

Vilka passar kryssningen för?
Fred Olsen är ett norskägt rederi med 99% engelsmän ombord. Gästerna är ofta äldre och det är en ledig och avslappnad atmosfär på fartyget. Ombord annordnas bl.a. tävlingar i bridge och frågesport, men man kan även njuta av en trevlig bok i någon av de mysiga sällskapsutrymmena. Kryssningar med Fred Olsen passar för dig som vill uppleva små och unika hamnar där stora fartyg inte kommer in.

Fred Olsen
Fred Olsen
Fred Olsen

Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Ombord så finns det en pool som är uppvärmd året runt och ett par bubbelpooler. Det finns gym och bastu som är fritt att nyttja. När vi inte var i land läste vi böcker, deltog i frågesport, dansade och åt god mat. På kvällen var det underhållning i teatern och sedan var det dans både i salongen eller i någon av barerna till levande musik. Det förekommer ofta temafester ombord på Fred Olsen såsom "White party", "Hat party" eller andra brittiska teman, så var beredd på att klä ut dig!

Hur var maten ombord?
Vi upplevde maten som bra och en jämn trestjärnig standard med stora portioner. Eftersom det är en väldigt brittisk produkt så är det inriktning på det brittiska och internationella köket. Väldigt bra Indiska rätter och bra priser på vin, öl och drinkar.

Hur var hytterna?
Hytterna var små, men hade allt vad du kan behöva och hade bra med förvaring. Fartygen är äldre och det innebär att hytterna kan ha olika storlekar och vissa har fasta sängar som är separerade.

Hur var utflykterna?
Vi förbokade vissa utflykter så vi blev hämtade med en bekväm buss där vi hade en väldigt duktig guide som berättade allt om vårt mål som julmarknader i Hamburg. Vi besökte två julmarknader och drack god Gluwine. Fartyget låg även i hamn över natten i Bremen och där hade rederiet bussar som gick med jämna mellanrum mellan fartyget och citykärnan tur och retur vilket gjorde att många gäster även gick ut och åt middag i centrala Bremen.

Vad har du för tips?
Åk med Fred Olsen och känn dig som hemma, perfekt rederi för dig som ska vara lång tid ombord i avslappnad miljö.

Fred Olsen
Fred Olsen
Fred Olsen