Oceania Cruises
Oceania Cruises

Lissabon - Bordeaux med Oceania Cruises

"Bästa maten till havs" är ofta de ord vi får höra från kunder som har kommit hem efter en kryssning med Oceania Cruises. I somras kryssade våra kollegor Annika och Anna-Lena med Oceania Cruises fartyg Insignia, läs mer om deras resa nedan.

Berätta om kryssningens upplägg
Vi startade med en natt i Lissabon så vi fick avnjuta Portugals kända chicken piri piri på kvällen. Dagen efter promenerade vi till hamnen som ligger nedanför gamla stan i Lissabon, ca 4 km från vårt hotell Mundial. Mellan Lissabon och Bordeaux stoppade vi i Oporto (Portugal), La Coruna (Spanien) samt Saint Jean De Luz utanför Biarritz (Frankrike). Slutligen klev vi av i Le Verdon som är en hamn vid Atlantkusten utanför Bordeaux.

Vad var bäst under resan?
Insignia är ett litet fartyg som tar knappt 700 gäster och med en besättning på 400. Hon kommer till mindre hamnar där de större fartygen inte har möjlighet att lägga till. Oceania är välkänt för sin gastronomi – så vi blev serverade fantastisk mat! Hon har ett härligt pool däck med många solstolar och trevlig underhållning på eftermiddagarna.

Vem/Vilka passar kryssningen för?
Kryssningen passar för alla som vill se hamnar dit de större fartygen inte kommer och som tycker om bra service och god mat.

Vad såg du för djur och natur?
I Oporto tog vi en lång promenad efter Atlantkusten, fantastiskt vacker med vågorna som slog högt mot klipporna vid havet. La Coruna var en fin stad med ett stort vackert grönområde och fyren Herkulestornet som låg utmed Atlantkusten. Charmiga Jean De Luz utanför Biarritz, här promenerade vi runt bland vackra hus och fina stränder, höjdpunkten blev en tallrik Moules Mariniere med hemmagjorda frittes!


Hur spenderade du tiden ombord när du inte var i land?
Vi tillbringade en hel del tid vid poolen, här fanns det gott om solstolar och en trevlig bar. Härligt också att sitta med en bra bok på sin balkong och blicka ut över havet! Varje eftermiddag serverades också afternoon tea i baren Horizons, härliga tilltugg till gott te och en fantastiskt utsikt. På översta däck finns dessutom en liten putting green samt shuffle board. Ett stort bibliotek med mysig atmosfär finns också ombord. Hela fartyget känns väldigt avkopplande!

Hur var maten ombord?
Maten är fantastiskt god! Vi åt en kväll på Toscana - en italiensk restaurang med härlig italiensk mat och dryck. Den andra specialrestaurangen heter Polo Grill och ligger vägg i vägg med Toscana, de inriktar sig mer åt grillat kött och fisk. Vi åt även i buffetrestaurangen en kväll där vi satt ute på däck och njöt av middag i solnedgången. Buffetrestaurangen var fantastisk, här fanns allt  från sushi till goda kött- och fiskrätter, efterrättsbuffen var också väldigt gedigen! På akterdäcket grillade de färsk fisk som smakade helt gudomligt.
Huvudrestaurangen The Grand Dining Room serveras ofta maträtter från deras specialrestauranger i tillägg till deras meny, så valet av maträtter där är stort. På pool däck finns Waves Grill, här serveras dagtid hamburgare, sallad, korv etc. Ombord finns även ett trevlig kafé – Baristas - som är öppen dagtid, här kan du få dig en god espresso/cappucino med kaka. Room Service ingår förstås också, så man behöver aldrig gå hungrig ombord. Servicen och personalen är väldigt uppmärksamma och trevliga!Hur var hytterna?
Hytterna är snyggt inredda, lite mindre i storlek än genomsnittet, men väldigt funktionella. Gott om förvaringsutrymmen och vår hytt hade en härlig balkong.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
Utflykter kan förbokas på Oceanias hemsida, går även bra att göra det när man kommer ombord (i mån av plats). Ofta lägger de till nära stadskärnan så det är också väldigt enkelt att bara gå av på egen hand

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
När man reser med Oceania ingår specialrestaurangerna, tänk på att förboka dem före avresa så att man får besöka dem de tider man önskar.


Är du också sugen på en kryssning med Oceania Cruises? Eller ett något annat rederi? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se