Carinval Cruise Lines

Karibien med Carnival Cruise lines

Hösten 2017 flög Catrin till Miami för att kryssa med Carnival Cruise Lines. Läs hennes reseberättelse nedan.

Berätta om kryssningens upplägg!
I November 2017 bar det av på 6 nätters kryssning i Karibien. Jag flög till Miami och bodde en natt på ett flygplatshotell. Dagen efter ankomst gjorde vi en fin och innehållsrik stadsrundtur i Miami som avslutades på kryssningsterminalen för ombordstigning på Carnival och fartyget Carnival Vista.
Platserna vi besökte var Ochos Rios på Jamaica, Grand Cayman samt Cozumel i Mexiko. Mycket spännande stopp med mycket kultur, natur samt historia. Vi hade även två dagar till havs så vi verkligen kunde uppleva fartygets alla aktiviteter.

Vad var bäst under resan?
Öarna vi besökte var höjdpunkten på resan. På varje destination finns det fina utflykter att göra, jag besökte bla Mystic Mountains på Jamaica för äventyr, en traditionell Maya-by på Cozumel för kultur och historia samt en härlig strand på Grand Cayman för avkoppling. Jag upplevde variationen på stopp och utflykter som mycket stor.

Vem/Vilka passar kryssningen för?
Carnival är ett rederi med fartyg där det händer mycket ombord, urvalet av aktiviteter är stort samt en hel del liv och rörelse. Här kan man verkligen hitta allt från vattenrutschkanor och "sky rides" till IMAX biografer. Det finns dock även lugna områden att söka upp om man önskar detta, ett exempel på detta är "Serenity", ett område ute på däck med sköna solstolar som är avsedda för endast vuxna.
Jag rekommenderar Carnival till kunder som önskar en aktiv semester med stora valmöjligheter, här finns allt du kan tänkas önska dig.

Carnival
Miami
Carnival

Hur var maten ombord?
Frukost, lunch och middag serveras i olika former beroende på vad som passar dig. Måltider serveras på olika platser på fartyget som exempelvis bufférestaurang, pooldäck, huvudrestaurang samt i flera olika specialrestauranger.
Fartyget har flera fina specialrestauranger med mycket god kvalitét. Jag provade bland annat Ji Ji Asian Kitchen som var magiskt bra, denna restaurang kan jag varmt rekommendera och kostnaden för detta är endast 15 USD per person. Jag provade även Cucina del Capitano till lunch, detta är också en specialrestaurang men som är gratis att besöka under lunchtid, så detta är ett litet tips om man önskar prova den fantastiska maten men inte har lust att betala extra.

Hur bodde du?
Jag bodde i en utsideshytt på däck 1 i aktern. Hytten var rymlig och väldisponerad, det som är annorlunda gentemot de flesta andra rederier är att hytten har två badrum. Ett badrum har dusch, toalett samt handfat och det andra har badkar och handfat.
De flesta hytter kan göras om från dubbelsäng till två separata sängar och roomservice ingår i priset.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Ta med er dansskorna, det finns många härliga klubbar och dansgolv ombord, exempelvis en härlig Kubansk Club med live band.

Carnival
Carnival