Asien med Regent Seven Seas Cruises

Ivar kryssade som resvärd på en gruppresa som genomfördes med Globetrotter i december 2017. Resan inleddes med två nätter på hotell i Singapore, kryssning med det lyxiga fartyget Seven Seas Voyager innan resan avslutades med en hotellnatt i Hong Kong efter kryssningen.

Berätta om kryssningens upplägg?
Kryssningen med fartyget Seven Seas Voyager var på 12 nätter och startade i Singapore och avslutades i Hong Kong. Under kryssningens gång angjorde fartyget Koh Samui, Laem Chabang, Ho Chi Minh City, Nha Trang, Sanya och Hong Kong där vi sov på fartyget sista natten när fartyget låg i hamn.

Vad var bäst under resan?
Allt var oerhört professionellt och fungerade in i minsta detalj. En ovanligt vänlig och engagerad besättning, som gav en perfekt service hela tiden. Ett nyligen välrenoverat och mycket bekvämt fartyg. Den svenske kaptenen Daniel Green var synlig mest hela tiden och var mycket trevlig och glad. Han kom till alla våra aktiviteter!

Vem/vilka passar kryssningen för?
Personer över 50 år känner sig nog mest hemma. Det finns inte några barnaktiviteter ombord på fartyget.


Vad såg du för djur och natur?
Tropiska miljöer i varje hamn, men speciellt i Koh Samui, där man bl.a. såg elefanter i arbete och apor som plockade ner kokosnötter. På Koh Samui tog vi även del i en trevlig badtur med ett par timmars uppehåll. Där intogs thailunch på Imperial Boathouse Resort & Spa (numera ägt av Melia) på Choen Monstranden 7 km norr om Chaweng och några km söder om Big Buddha. Mycket fin och lugn sandstrand inramad av kokospalmer.

Hur var maten ombord?
Kanske den bästa och jämnaste hittills jag upplevt. Huvudrestaurangen Compass Rose är ovanlig så tillvida att man förutom dagens olika rätter även har en fast sektion med bl.a. ett urval från de två specialrestaurangerna Chartreuse (fransk inriktning) och Prime 7 (stekhus med någon fiskrätt). Ett mycket lyckat upplägg, som gjorde att behovet att äta på specialrestaurangerna minskade. Vi åt en gång på vardera specialrestaurang och var givetvis mycket nöjda men fann att huvudrestaurangen är minst lika bra och med större utbud. Vill gärna nämna att man var mycket duktiga på att fånga och framhäva maträtternas olika smaker, vilket gjorde varje måltid till en upplevelse. Även bufférestaurangen La Veranda, med en utomhusdel, var utmärkt med stort och varierat urval som på kvällen förvandlades den till en italiensk specialrestaurang av hög klass - Sette Mare. Alla drycker ingick och det var bra klass på på viner och champagne - allt obegränsat givetvis samt mycket kunniga sommelierer ombord.

Hur bodde ni?
Alla hytter är sviter med balkong och de är stora och mycket bekväma. Trevlig balkong med trägolv och utmärkta stolar som kunde fällas delvis. En viktig sak är att hytterna i aktern och cirka 5-7 hytter mot midskeppet har vibrationer från propelleraxeln och dessa kan kännas ända upp till 9 däck. Något man bör tänka på.

På en resa som denna vill man se mycket, hur fungerar det med utflykter under resans gång?
Fördelen med just Regent Seven Seas är att man har ett flertal utflykter inkuderat i resans pris. Det finns flera olika utflykter att välja mellan i varje hamn, men tänk på att dessa bör förbokas på förhand.

Vad har du för tips till den som ska åka på en liknande kryssning?
Egentligen den totala avkopplingen då allt ingår - även de utmärkta utflykterna. En hel del aktiviteter på kvällarna med bra shower och levande musik i barerna. En kryssning, som verkligen kan kallas femstjärnig!


Är du också sugen på en kryssning i Asien? Eller en någon annanstans? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med din drömkryssning.
Mejla till info@globetrotter.se