Kryssning i Medelhavet 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Tre grekiska öar
  • En dag ute till havs
  • Sevärdheter
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår

Kasta loss med Costa Deliziosa och upplev guldkorn i Italien och Grekland. Veckan bjuder på en härlig mix av kultur, historia, sol och bad, god mat och dryck samt shopping och spännande utflykter om du önskar. En dag spenderas till havs och du kan njuta av fartygets alla faciliteter. Costa Deliziosa anses vara ett av de elegantaste fartygen i Costa Cruises flotta. Ombord finns allt för att du ska få en så bekväm och rolig semester som möjligt. Det finns gott om trevliga restauranger och barer, flera pooler och en fin spaavdelning där du kan unna dig en skön behandling. Vill du aktivera kroppen istället, kan du besöka gymmet, löparbanan eller fartygets golfsimulator. Barnen kan träffa nya kompisar i barn- och ungdomsklubben och kvällstid kan du välja om du vill se en spektakulär show, prova lyckan i kasinot eller se på film i 4D-biografen. Är du en riktig nattuggla kan du fortsätta natten i diskoteket.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen utgår från Europas kanske mest romantiska stad, Venedig. Första dygnet tillbringas ute på det blå och du kan lära känna fartyget i lugn och ro. Första stopp blir ön Kefalonia i Grekland. Costa Deliziosa lägger till i den charmiga huvudorten Argostoli, där du kan strosa längs gågatan Lithostroto och betrakta folklivet. Staden bjuder även på trevliga tavernor och barer och det är inte långt till närmsta strand. Nästa stopp är den bildsköna ön Santorini. De vita husen med blåmålade tak mot det turkosa Medelhavet är en förtrollande syn. I huvudorten Fira kan du traska i charmiga gränder och längs östkusten finns flera stränder med svart vulkansand.

Morgonen därpå lägger fartyget till vid Mykonos, som är en trendig ö full av restauranger, designbutiker och nattklubbar, men samtidigt sinnebilden av Grekland med sina vitkalkade hus och vackra små stränder med kristallklart vatten. Passa på att bada här, för nästa resmål bjuder i första hand på kultur och historia. Katakolon är en charmig liten by, cirka två mil utanför staden Olympia där de olympiska spelen föddes. Här kan du besöka Zeus tempel och den gamla stadion. På väg tillbaka mot Venedig, gör Costa Deliziosa ett sista stopp i italienska Bari som är en viktig handels-, hamn- och universitetsstad. Här finns flera monument från medeltiden och vackert dekorerade kyrkor, som till exempel San Luca och Basilica di San Nicola, men även riktigt bra shopping, gott om restauranger samt trevliga torg, där du kan slå dig ner och vila fötterna. Det är många upplevelser rikare som du kliver på fartyget igen och återvänder till Venedig, där kryssningen avslutas.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30