Kryssning i östra Medelhavet 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sex hamnar i tre olika länder
  • Dricks ingår
  • Världsarvslistade städer
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår
  • En dag ute till havs

Det eleganta fartyget Costa Deliziosa tar dig med på en veckas kryssning där du får uppleva den vackra italienska kusten, likväl som flera mytomspunna platser i Greklands underbara övärld. Därefter får du chansen att se den kroatiska medelhavsstaden Dubrovnik innan fartyget återvänder till Italien. Ombord på Costa Deliziosa har du gott om möjligheter till både nöjen och avkoppling. Vad sägs om 4D-biograf, casino, spektakulära shower och en stor spa-avdelning som erbjuder sköna behandlingar? De yngsta passagerarna trivs i barn- och tonårsklubbarna där de kan delta i aktiviteter. Fartyget erbjuder en mängd olika restauranger och barer.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Mytomspunna och vackra Venedig är mest känd för sina många kanaler, små broar och pittoreska små gränder. Härifrån kastar fartyget loss och styr längs Italiens kust till Bari, vars gamla stadsdel lockar med ringlande gränder och äldre, charmiga byggnader. De stora italienska modehusen har alla varsin butik i staden och det finns gott om restauranger, barer och caféer. Morgonen därpå vaknar du i Grekland, i Korfus hamn närmare bestämt. Ön sägs vara landets vackraste och grönaste. Korfus stadskärna, som finns med på Unsecos världsarvslista, är välkänd för sin vackra arkitektur. Costa Deliziosa styr vidare mot Greklands mest fotograferade resmål: Santorini. Få har väl missat de vita kalkstensbeklädda husen med blåmålade tak som klamrar sig fast längs klipporna? Huvudorten Fira lockar med restauranger, barer och shopping. Längs öns östkust finns långa stränder med dramatiskt svart vulkansand. Nästa stopp blir den trendiga och charmiga ön Mykonos. Här kan du spana på jetsets som kommer hit under sommarhalvåret för att synas, festa, lyxshoppa och semestra. Utöver ett stort nöjes-, restaurang- och barutbud kan du också njuta av någon av öns vackra stränder.

Efter Greklands alla sevärdheter är det skönt att spendera en dag till havs för att smälta intrycken. Passa på att njuta av allt som fartyget erbjuder när det kommer till god mat, underhållning, träningsmöjligheter och aktiviteter. Den här kryssningen kan ha sparat det bästa till sist, för det sista stoppet är den kroatiska skärgårdens egen smaragd, Dubrovnik. Staden finns med på Unescos världsarvslista och det är lätt att förstå varför. Dubrovnik är välbevarad och här njuter du av ståtliga fasader, trånga gränder med marmorgator och en vacker ringmur. Du som är badsugen hittar härliga stränder en bit utanför stadskärnan. Dagen därpå återvänder Costa Deliziosa till Venedig, efter en vecka fylld av sevärdheter och upplevelser.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30