Kryssning i östra Medelhavet 10 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Fyra grekiska öar
  • Spännande utflykter
  • Två dagar ute till havs
  • Vackra vyer
  • Pittoreska städer
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension och dricks ingår

Kasta loss med Celebrity Cruises nyaste och modernaste tillskott Celebrity Edge. Under kryssningen kommer du att få uppleva spännande och historiska resmål I Medelhavet och samtidigt bo på ett flytande boutiquehotell. Design, lyx och komfort står i fokus ombord. Fartyget erbjuder, förutom underhållning i form av kasino, teater, biograf och fina restauranger, även ett välutrustat gym, löparbana, ett avkopplande spa och parkområdet Rooftop Garden. För de yngre gästerna erbjuds barn- och ungdomsklubb, där de kan leka, pyssla och träffa nya kompisar.

Kryssningen utgår och avslutas i hamnstaden Civitavecchia, strax utanför Italiens vackra huvudstad Rom. Första stoppet är sedan Messina på Sicilien, öns tredje största stad. Du som uppskattar vacker arkitektur, fina stränder, god mat och intressanta sevärdheter kommer att stormtrivas i Messina. Dagen efter vaknar du upp i Maltas huvudstad Valletta. Redan från fartyget kan du se varför många besöker staden om och om igen. Imponerade bastioner, katedraler och fort kantar staden som finns med på Unescos världsarvslista. Efter en dag med många intryck väntar en hel dag till havs där du får möjlighet att nyttja Celebrity Edge alla faciliteter.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningens nästa stopp blir den fotografivänliga ön Santorini i Greklands fantastiska övärld. Kusten kantas av sockerbitsliknande hus med spektakulär utsikt över Medelhavet. I öns huvudort Fira slingrar sig restaurangerna längs med gränderna och på öns östkust lockar långa stränder med svart lavasand. Fartyget kryssar vidare till en annan grekisk pärla, Mykonos. På ön kan du spana på jetseteliten, shoppa i exklusiva butiker eller bara njuta av en dag på stranden. Dagen därpå vaknar du upp på ytterligare en grekisk ö, Rhodos. På Rhodos är möjligheterna för en bra dag oändliga. Strosa omkring i den gamla stadskärnan som finns med på Unescos världsarvlista, ät traditionell grekisk mat på någon av tavernorna eller spendera en dag vid någon av öns vackra stränder med kristallklart vatten. Efter Rhodos är det dags för Greklands största ö Kreta. Fartyget lägger till vid den vackra medeltida hamnen Chania. I och runt staden finns det många byggnader från den venetianska och turkiska tiden bibehållna i gott skick. Den populära saluhallen är definitivt värt ett besök där grekerna säljer allt ifrån blommor, kryddörter och honung till frukt och grönt. Dagen efter spenderas till havs på fartyget där du får chans att smälta alla upplevelser och koppla av. Dagen efter kastar fartyget ankar i Neapel, pizzans hemstad. Staden är Italiens tredje största och här myllrar folklivet tätt längs med de smala gränderna. Efter dagens slut seglar Celebrity Edge åter till hamnstaden Civitavecchia utanför Rom.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30