Kryssning i västra Medelhavet 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Sex hamnar i tre olika länder
  • Dricks ingår
  • Historiska sevärdheter
  • Storstäder
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår
  • Stort utbud av aktiviteter ombord

Kasta loss med Costa Diadema, ett av Costa Cruises nyare fartyg! Här finner du ett brett utbud av restauranger och barer, de flesta med havsutsikt och uteservering på fartygets 500 meter långa promenaddäck. Ombord finns även ett enormt spa, 4D-biograf, teater, äventyrsbad och en lång shoppinggata. Även de små hittar sina favoritställen, så som barn- och ungdomsklubben, där de kan roa sig kungligt. Utöver fartyget, kommer du under veckan att få lära känna sex spännande resmål i inte mindre än tre olika länder! Det blir en resa fylld av storstadspuls, historiska sevärdheter, vackra vyer samt god mat och dryck.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen utgår från hamnen Civitavecchia, som ligger cirka nittio minuters bilväg från centrala Rom. Om du bokar ett övernattningshotell ligger det centralt i "den eviga staden" som erbjuder en mängd sevärdheter som Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan. Costa Diademas första stopp blir Savona, som liksom den italienska huvudstaden lockar med ett historiskt arv. Dessutom är Savona en av få städer i Italien som har promenadavstånd till stranden, om du vill ta ett dopp i det blå. Fartyget kryssar vidare mot Frankrike och landets andra största stad, Marseille. Staden ligger vackert omgiven av de provencalska bergen och erbjuder ett stort utbud av shopping och restauranger. Från hamnen Vieux Port är det lätt att ta sig till centrum, där du hittar ett rikt kulturliv med intressanta muséer.

Näst på tur står Barcelona. Har du hört någon som inte tycker om den spanska metropolen? Du väljer själv om du vill ta pulsen på matmarknaden och Las Ramblas, eller om du hellre strosar i din egen takt i de gamla gotiska kvarteren. Här finns något för alla – kultur, shopping och trevliga uteserveringar vid Barceloneta Beach. Costa Diadema kryssar vidare på spanskt vatten till Mallorcas pärla, Palma. Här är det bara att välja och vraka bland sevärdheter, shopping, kultur och nöjen. Och när hungern faller på är det sällan långt till närmaste tapasrestaurang. Kryssningens sista anhalt är Cagliari, huvudstad på den italienska ön Sardinien. Här rekommenderas ett besök i stadsdelen Castello som har anor från Medeltiden. Området omges av en fin gammal stadsmur och från slottet uppe på kullen är utsikten fantastisk. Önskar du högre puls lockar stadsdelen Marina och paradgatan Via Roma med sitt stora shoppingutbud. Många erfarenheter rikare återvänder du med Costa Diadema till Rom, där kryssningen en gång började.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30