Kryssning i västra Medelhavet 7 nätter

skeppets betyg 3,5

  • Tre länder på samma resa
  • Dryckespaket ingår
  • Historiska sevärdheter
  • Storstadspuls i Barcelona och Rom
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Barn- och ungdomsklubb
  • Helpension ingår
  • En dag ute till havs

Följ med Costa Diadema på en minnesvärd kryssning till tre olika länder. Under en vecka får du uppleva metropoler som Barcelona i Spanien, Italiens huvudstad Rom och pulserande Marseille i Frankrike. Du får även besöka de italienska pärlorna Savona och La Spezia, som bjuder på historiska sevärdheter, vackra omgivningar samt god mat och dryck. Ombord på fartyget finns också massor att uppleva. Vad sägs om ett 500 meter långt promenaddäck med trevliga uteserveringar och vacker havsutsikt, ett 8000 m2 stort spa i tre våningar, äventyrsbad och spektakulära kvällsshower? Costa Diadema har både en egen teater och biograf, och barnen stormtrivs i barn- och ungdomsklubben.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen utgår från Palma, den spanska storstaden i litet format. Här kan du strosa i pittoreska gränder, ta en kaffe på något mysigt torg, shoppa och beundra den gotiska katedralen La Seu. Kom ihåg att prova stadens fantastiska tapas också, innan fartyget kastar loss för ett dygn till havs. Ditt övernattningshotell ligger på gångavstånd till hamnen, så att du lätt kan ta dig till fartyget. Ombord på Costa Diadema kan du botanisera bland fartygets alla faciliteter, ta en tur längs dess 100 meter långa shoppinggata eller koppla av vid poolen. Kryssningens första destination är Rom, den historieintresserades himmelrike. Från hamnstaden Civitavecchia tar det cirka en och en halv timme in till stadskärnan där du till exempel kan besöka Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan. Costa Diadema seglar därefter vidare på italienskt vatten och lägger till i La Spezia. Hamnstaden är en perfekt utgångspunkt om du vill göra en utflykt till någon av Toscanas eller Liguriens många guldkorn, så som Florens eller de kända byarna CinqueTerre och jetsetparadiset Portofino. Annars kan du välja att stanna i La Spezia och ta en tur längs gatan Via del Prone, där du finner både kulturupplevelser, restauranger och shopping.

Nästa anhalt är Savona, en av de större städerna i regionen Ligurien. Här kan du besöka fortet Priamar med rötter från 1500-talet och den stora katedralen di Santa Maria. Från staden kan du också promenera till stranden, om du känner för ett dopp i det blå. Annars slår du dig ner på en restaurang längs hamnpromenaden och njuter av god mat och beskådar fiskebåtarna och lustjakterna som lägger till i hamnen. Costa Diadema kastar loss för att ta sig vidare till Frankrikes andra största stad, Marseille. Staden bjuder på ett rikt kulturliv, shopping, restauranger och spännande promenadstråk. Det är enkelt att ta sig in till centrumkärnan från hamnen Vieux Port. Morgonen därpå anländer fartyget till Barcelona. Även här ligger hamnen nära stadskärnan och på gångavstånd finner du både Las Ramblas, Barceloneta Beach och de charmiga gotiska kvarteren med Picasso-museet. Tar du dig ytterligare en bit bort finner du arkitekten Antoni Gaudís La Sagrada de Familia. När solen går ner har det blivit dags för Costa Diadema att åter kasta loss och när morgonen gryr lägger fartyget till i Palma, där kryssningen avslutas för denna gång.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30