Kryssning i södra Karibien 7 nätter

skeppets betyg 4,5

  • Sex resmål i västra/östra/södra Karibien
  • En dag ute till havs
  • Natursköna St. Kitts
  • Historiska sevärdheter
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Varierat utbud av restauranger och underhållning
  • Helpension och dricks ingår

Följ med på en veckas kryssning i södra Karibien och upplev en härlig blandning av sol och bad, historiska sevärdheter, färgstark atmosfär, arkitektur och rik natur. Du får lära känna sex resmål och hinner samtidigt njuta av det eleganta och moderna kryssningsfartyget Celebrity Summits stora utbud av avkoppling och nöjen. Här finns något för alla smaker. Vad sägs om att starta dagen med en simtur i poolen, träna i gymmet eller på löparbanan för att därefter njuta av en lyxig spabehandling? Restaurangerna serverar mat av hög klass och kvällstid erbjuds spektakulära shower, teaterföreställningar samt filmvisningar i biografen.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Fartyget kastar loss från det vackra Puerto Rico och huvudstaden San Juan, som stoltserar med en imponerande historia. Här möter gammalt nytt och kontrasterna är stora. Första destinationen blir Tortola, den största av de brittiska Jungfruöarna. Här finns möjlighet att hyra cykel och ta sig upp i de skogsklädda bergen, eller varför inte ta en shoppingtur på hantverksmarknaden? Annars är ett besök på något av stadens museer och ett smakprov av öns berömda rompunch nästan ett måste. När du kliver ombord på fartyget igen har du chansen att utforska det under ett dygn till havs, innan Summit anländer till Martiniques huvudstad Fort de France, den största staden i Franska Västindien. Här bor närmare 100.000 människor och det är en upplevelse att strosa omkring i de smala gränderna och njuta av den lokala atmosfären och folklivet. Från hamnen är det bara en kort promenad till stadens alla nöjen och sevärdheter, som det gamla fortet och parken Les Savanes.

Vid nästa stopp, Dominicas huvudstad Roseau, är ett besök i Botanical Gardens ett måste. Här finns över 150 olika växter. Champagne Beach med dess lätt brusande vatten är också ett trevligt utflyktsmål. Stadens lokala arkitektur är en sevärdhet i sig. Här blandas byggnader i fransk, brittisk och kreolsk stil. På nästa ö, St Kitts, får du uppleva Basseterre, en av de äldsta städerna i östra Karibien med anor från 1600-talet. Om du åker med längs den smalspåriga järnvägen hinner du se ännu mer av denna vackra ö. Innan fartyget kryssar tillbaka mot San Juan, stannar det till vid shoppingparadiset Charlotte Amalie. Här har du möjlighet att handla tax free-varor, som smycken, kristall och kläder, till nära och kära där hemma. När solen går ner återvänder Celebrity Summit till det vackra Puerto Rico och hamnen där allt startade.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30