Kryssning i västra Medelhavet 7 nätter

skeppets betyg 4

  • Ett av världens största kryssningsfartyg
  • Tre länder på samma resa
  • Historiska sevärdheter
  • Spännande utflykter
  • Trevliga hamnar
  • En dag till havs
  • Stort utbud av aktiviteter ombord
  • Helpension och dricks ingår

Följ med på en spännande kryssning i västra Medelhavet på ett av världens största fartyg, Allure of the Seas. Varje morgon möts du av en ny hamn och får uppleva populära resmål i Spanien, Frankrike och Italien. Varje kväll kryssar Allure of the Seas vidare mot nästa hamn och du får då chansen att utforska fartygets alla faciliteter. På sina 18 däck har fartyget tillräckligt med aktiviteter för att tillfredsställa alla smaker och önskemål. Här kan du nästan glömma att du befinner dig långt ute till havs när du knyter på dig skridskorna för en runda på fartygets egen skridskobana, tar en åktur i karusellen eller lyckas nå toppen på en av de 13 meter höga klätterväggarna.

Läs mer om kryssningen Dölj text

Kryssningen tar sin början i Barcelona, kuststaden som har en enastående bredd. Här kan du koppla av på stranden mitt inne i stadskärnan, shoppa upp hela semesterbudgeten eller njuta av konst och sevärdheter, i Barcelona finns något för alla smaker. Efter den första natten ombord på Allure of the Seas gryr dagen i Palma på Mallorca. En bildskön stad som är svår att inte förälska sig i. Med sina palmkantade och lummiga boulevarder, pittoreska små gränder och torg, unika butiker och stora utbud av restauranger och caféer finns mycket att se och göra under dagen. När fötterna blivit trötta kan du slå dig ner på närmsta uteservering för en sangria. Dagen därpå lägger fartyget till vid Marseille, som är regionshuvudstad i Provence. Regionen är känd för sina lavendelfält, pittoreska byar, vackra natur och stora vingårdar. Inne i staden hittar du shopping, restauranger, muséer och härliga promenadstråk. För dig som söker svalka från havet finns flera fina stränder strax söder om hamnen.

Därefter väntar Italien, då fartyget anländer till hamnstaden La Spezia. Härifrån är möjligheterna till minnesvärda utflykter stora, med exempelvis Toscana och Florens inom räckhåll. Stannar du hellre i La Spezia blir du inte heller besviken. Strosa längs hamnpromenaden och beskåda folklivet eller utforska vad staden har att erbjuda i form av shopping och restauranger. Dagen därpå bär det av till Rom, som knappast behöver någon närmare presentation. Den italienska huvudstaden erbjuder sevärdheter i mängder och är ett mecka för dig som är intresserad av konst och historia. Efter ytterligare en god natts sömn till havs lägger fartyget till vid Neapel, Italiens tredje största stad som kryllar av små mysiga gränder, shoppingstråk och har en välbevarad borg. Härifrån kan du också göra utflykter till den sovande vulkanen Vesuvius, den historiska staden Pompeji och vackra Sorrento. Efter några intensiva dagar är det därefter dags att smälta alla intryck på Allure of the Seas under en dag till havs innan fartyget återgår till hamnen i Barcelona.


Chatta med oss


Våra öppettider:
Mån-fre 9-17:30

Starta chatten

Har du andra önskemål?

Vill du inte boka ett helt paket, eller kanske ett annat av våra
20 rederier? Då hjälper vi dig gärna per telefon på:

08-506 115 00
Våra öppettider:
Mån-fre 9:00-17:30