Fira med Globetrotter, åk på ditt livs resa!

2017 fyller Globetrotter 50 år som researrangör och det är vi stolta över. Vi firar vår födelsedag med många fina och spännande specialerbjudanden under året. Först ut är våra jubileumskryssningar. Vi har skräddarsytt sex stycken jubileumsresor, som dels är något extra och dels är resor som symboliserar lite av det vi gjort genom åren.

Läs mer
Vad sägs om att glida fram på floden Donau under en vecka och göra mängder av stopp på små pittoreska platser längs vägen?

En klassisk atlantresa med Cunards Queen Mary II finns på mångas "bucketlist" och har en självklar plats bland våra jubileumsresor.

Något som många förknippar med en kryssning är en resa i Karibien. Vi har här satt ihop en kryssning med världens största kryssningsfartyg.

Panamakanalen. Los Angeles. Fort Lauderdale. Så mycket wow på en och samma resa! Under resans gång ankrar fartyget både i Mexiko och Karibien.

Självklart har vi också valt ut en riktig lyxkryssning. Upplev Asien med start i Singapore och kryssa till Hongkong, och det mesta ombord ingår i priset.

Den sjätte kryssningen är en med häpnadsväckande natur. På vägen från Valparaiso till Buenos Aires rundar vi Kap Horn och seglar förbi Antarktis.

Gemensamt för dessa resor är att vi satt ihop spännande program före och/eller efter kryssningen Välkommen att fira med oss!

DöljGlobetrotters tidsaxel 1967 - 2017
1967 Globetrotter grundas av SAS där affärsidén var att sälja semesterresor med svensk reseledning. Resorna skulle endast genomföras med SAS-flyg, bestå av långdistansresor och distribuerades genom resebyråer.

Läs om åren 1973 - 2017
1972 Första stora resmålet är Thailand, dit en resa på en vecka hade ett frånpris på 1 485 kr.

1973 Intresset för Thailand håller i sig och våra arrangerade ”muckarresor” blir en stor succé.

1975 Affärsresenärer bokar nu också hos Globetrotter, affärsresor till lågpris!

1976 USA-boom i samband med landets 200-årsjubileum.

1977 Vingbutikerna börjar sälja resor med Globetrotter.

1982 Globetrotter börjar sälja resor till europeiska destinationer.

1983 Globetrotters utlandsorganisation har vuxit med personal över hela världen. Vi har medarbetare i USA, Karibien, Brasilien, Kenya, Egypten, Seychellerna, Maldiverna, Sri Lanka, Bali, Malaysia, Singapore, Japan, Filippinerna och Thailand.

1987 Globetrotter öppnar en butik och den egna direktförsäljningen tar vid. Agenterna får lite konkurrens.

1999 Vings moderbolag Scandinavian Leisure Group (senare My Travel) köper Globetrotter.

2005 Sista katalogen produceras. Numera finns Globetrotter på www. globetrotter.se. Att vi inte längre producerar kataloger beror på att vi vill skona miljön och för att vårt stora utbud inte längre får plats i en katalog.

2007 Globetrotter ser ett ökat intresse för kryssningar och bestämmer sig för att bli störst på marknaden. Ny strategi och fokus, storsatsning på kryssningar. Globetrotters moderbolag, My Travel Northern Europe, byter namn till Thomas Cook Northern Europe efter en sammanslagning.

2008 Globetrotter kliver över miljonvallen. En jorden runt-kryssning med Silversea slår rekordet.

2011 De egenpaketerade kryssningarna över Atlanten blir en succé, pris från 9.995:- (Ett pris som står sig än.)

2015 Globetrotter säljer kryssningspaket över internet och flera rederier är nu bokningsbara på www.globetrotter.se.

2016 Globetrotter växer och växer och erbjuder nu över 25 olika rederier från bra till det allra bästa. Fler och fler semestertörstande svenskar väljer en kryssning och vi erbjuder marknadens bredaste program.

2017 Globetrotter firar 50-årsjubileum! Välkommen att fira med oss!Dölj

Allt detta ingår!


check Flyg tur och retur samt transfers
check Kryssning med helpension
check Landarrangemang
check Svensk resvärd
check En upplevelse utöver det vanliga

Flodkryssning på Donau

Kryssa fram på lugnt vatten genom Europas pärlor. Du får se Europas vackra arkitektur och utflykter på varje resmål ingår. En flodkryssning är ett utmärkt sätt att uppleva Europas vackra omgivningar i ett behagligt tempo. Femstjärniga AmaWaterways är något alldeles extra och kan nog anses som det mest exklusiva rederiet på Europas floder. En kryssning med AmaWaterways är inte bara en semester, det är en samling av oförglömliga upplevelser

Avresedatum och rederi: 3 maj med Ama Waterways.
Pris: fr. 24.995:-

Läs mer om kryssningen

Avrest! Just denna jubileumsresa är nu avrest, men önskar du en liknande resa samt arrangemang vänligen kontakta oss på 08-506 115 00.
Klassisk Atlantkryssning

En äkta bucketlist-kryssning! Att korsa Atlanten är en dröm många har gemensamt. Nu har du chansen att göra denna oförglömliga resa med extra allt. Vad sägs om att avsluta resan med två nätter i staden som aldrig sover? Möt våren i New York med sightseeing, museum, opera, shopping och Broadway-musikaler.

Avresedatum och rederi: 8 maj med Cunard.
Pris: fr. 19.995:-
Läs mer om kryssningen

Avrest! Just denna jubileumsresa är nu avrest, men önskar du en liknande resa samt arrangemang vänligen kontakta oss på 08-506 115 00.
Karibien med världens största fartyg

Världens största kryssningsfartyg kryssar i Karibien i vinter och du vill inte missa denna resa. Royal Caribbean kallar Harmony of the Seas för framtidens kryssningsfartyg och det är lätt att förstå varför. Nu får du chansen att kryssa med det största passagerarfartyget som någonsin har seglat på världens hav.

Avresedatum och rederi: 1 november med Royal Caribbean.
Pris: fr. 23.655:-


Läs mer om kryssningen

FULLBOKAD! Just denna jubileumsresa är nu fullbokad, men önskar du en liknande resa samt arrangemang vänligen kontakta oss på 08-506 115 00.
Panamakanalen

En unik kryssning som tar dig från Los Angeles i väst till Fort Lauderdale i öst, genom den mytomspunna Panamakanalen. Princess Cruises har genom åren fått många återvändande resenärer. De klassiska fartygen är byggda så att du ska få en hemtrevlig känsla ombord. Välj mellan olika restauranger, härlig spa-anläggning och aktiviteter till ett förmånligt pris. Att se film med stjärnhimlen som tak är en upplevelse du inte får missa.

Avresedatum och rederi: 8 november med Princess Cruises.
Pris: fr. 44.995:-

Läs mer om kryssningen

FULLBOKAD! Just denna jubileumsresa är nu fullbokad, men önskar du en liknande resa samt arrangemang vänligen kontakta oss på 08-506 115 00.


Lyxkryssa i Asien

Besök några av Asiens mest spektakulära resmål under denna kryssning med ett av världens lyxigaste rederier. Flygresan håller även den hög klass. Du flyger med ett av världens bästa flygbolag, Emirates, och kan uppgradera till Business Class mot avgift och i mån av plats. När du kryssar med Regent Seven Seas exklusiva fartyg bor du i svit och njuter av utsökta måltider, champagne, goda viner, och roomservice dygnet runt. Dessutom ingår ett stort antal utflykter i hamnarna du besöker.

Avresedatum och rederi: 3 december med Regent Seven Seas.
Pris: fr. 78.595:-

Läs mer om kryssningen
Kap Horn & Antarktis

Upptäck Sydamerika och Antarktis genom att följa med på en långkryssning med Holland America Line. Under resans gång kryssar du med natursköna vyer och besöker både stora och små städer. Du når en av Sydamerikas sydligaste punkter i Kap Horn och kryssar förbi en av jordens sydligaste punkter vid Antarktis. Om du är ute efter en unik resa som inte liknar något annat ska du följa med till Sydamerika, Kap Horn och Antarktis.

Avresedatum och rederi: 25 januari med Holland America Line.
Pris: fr. 59.995:-

Läs mer om kryssningen

FULLBOKAD! Just denna jubileumsresa är nu fullbokad, men önskar du en liknande resa samt arrangemang vänligen kontakta oss på 08-506 115 00.