Hurtigruten

Vackra vyer i behagligt tempo

Hurtigruten erbjuder en annorlunda sjöresa full av aktiviteter och fantastiska vyer.

Här kan du vara med och mata örnar som flyger längs med fartyget och möta lokala fiskare vars fångst senare serveras på din tallrik. Fartygen tar med dig längs Norges vackra kust och fler äventyr väntar i form av expeditionskryssningar kring Island, Arktis och Antarktis.

Ingår alltid med Hurtigruten
✓ Helpension på expeditionskryssningar
✓ Helpension när du reser minst 5 dygn längs Norges kust
✓ Vackra naturupplevelser
Standard: 3+
Kryssningsområden: Norge, Svalbard, Europa, Alaska, Sydamerika, Antarktis, Atlanten
Klädsel: Ledig klädsel, kläder efter väder
Varför Hurtigruten ? För den som vill uppleva naturen
Rekommenderas för:
✓ Den som är intresserad av djur & natur
Läs mer om Hurtigruten och fartygen
Mer bra att veta om Hurtigruten

Norska fjordarna

EXPEDITIONSKRYSSNINGAR

Nedan finner du några exempel på olika expeditionskryssningar. Ring oss på 08-506 115 00 för mer information om hela utbudet.

Nordvästpassagen – i stora upptäckares kölvatten

Fartyg: MS Roald Amundsen
Resrutt, 26 dagar: Var en bland de få förunnade att försöka ta sig igenom den sällan besökta och legendariska Nordvästpassagen. Vi följer i kölvattnen efter de historiska upptäckarna, bland andra norrmannen Roald Amundsen som vi har döpt vårt moderna expeditionsfartyg efter. Du får också uppleva den vackra och karga naturen i avlägsna Arktis och besöka isolerade samhällen i Kanada och på Grönland.
Pris från: 222.375:-
Avresa: 15/8 2021, boende del i utsideshytt inkl. en hotellnatt i Vancouver och flyg från Vancouver till Noume.
Flyg från Sverige till Vancouver samt hemresa från Halifax tillkommer.

Svalbard runt – i isbjörnarnas rike

Fartyg: MS Spitsbergen
Resrutt, 10 dagar: Följ med på en unik expedition i arktiska farvatten! Under vår resa runt Svalbard har vi som mål att korsa den 80:e breddgraden under midnattssolen. Utforska Europas största arktiska vildmarksområde och följ med på utflykter där vi fotvandrar, paddlar kajak eller korsar en glaciär. Här finns goda chanser att få syn på isbjörn.
Pris från: 66.360:-
Avresor 2021: 4/6, 12/6, 20/6, 28/6, 6/7 2021.
Priset avser 20/6 2021 boende i insideshytt inkl. en hotellnatt i Longyearbyen, flyg Oslo-Longyearbyen t/r samt transfer till fartyget.

Grönland

Fartyg: MS Fridtjof Nansen
Resrutt, 16 dagar inkl flyg: På vår Grönlandskryssning utforskar vi den unika, spektakulära naturen och får lära oss mer om den fascinerande inuitkulturen. Träffa de gästvänliga människor som lever i det karga, arktiska landskapet och glid fram bland gigantiska isberg under midnattssolens ljus på väg mot höjdpunkter som Diskobukten.
Pris från: 75.115:-
Avresor: 24/6, 9/7 och 24/6 2021. Priset avser 24/6 2021 och boende i utsideshytt. Flyg från Sverige till Island t/r tillkommer.

Sydamerika

Fartyg: MS Fram
Resrutt, 10 nätter: Från Unesco-listade Valparaíso sätter vi kurs söderut längs Chiles kust – först till den avslappnade staden La Serena och sedan till nationalparken Pan de Azúcar. Därefter gör vi stopp i Antofagasta, en blomstrande gruvstad, och i Iquique som är platsen för strandliv och surfing. Nästa anhalt är Lima, Perus huvudstad,innan resan avslutas i Guayaquil, Ecuador.
Pris från: 29.560:-
Avresa: 4/4 2021 och boende i en insideshytt. Flyg tillkommer.

Antarktis

Fartyg: MS Roald Amundsen
Resrutt, 20 dagar: Följ med på den ultimata expeditionen som börjar med att vi utforskar Patagoniens fjordlandskap och sedan fortsätter till mäktiga Antarktis där vi gör ett försök att gå nedanför södra polcirkeln. Expeditionen avslutas på magiska Falklandsöarna. Tillsammans med expeditionsteamet gör vi båtturer bland isflaken och landstigningar för att komma nära det artrika djurlivet.
Pris från: 98.135:-
Avresor: 23/1, 10/2 och 28/2 2021 och boende i utsideshytt inkl. en hotellnatt i Santiago de Chile samt flyg Santiago - Punta Arenas t/r. Flyg från Sverige tillkommer.

Prisexempel ovan avser del dubbelhytt om inget annat anges. Vi reserverar oss för tryckfel, prisändringar samt slutförsäljning.