Vilket rederi passar dig bäst?

För att hjälpa dig att hitta en kryssning i rätt standard och prisklass har vi delat in rederierna i något vi valt att kalla "Bra, bättre, bäst". "Bra" står för prisvärda standardkryssningar med bra kvalitet på mat och service. I kategorin "Bättre" har vi placerat in rederier som har snäppet högre klass på mat, service och fartyg. Är du ute efter det allra bästa rekommenderar vi ett rederi i kategorin "Bäst". Här finner du våra lyxrederier. Där allt är av yppersta världsklass och där det mesta även ingår i priset.

Bra

Prisvärda kryssningar • Bra kvalitet på mat & service • Mycket aktiviteter • Familjärt • Spännande hamnar

A-Rosa

Att kryssa med A-Rosa´s moderna fartyg på de slingriga floderna Rhen, Donau och Rhône är inte det snabbaste sättet att ta sig från punkt A till B. Det är precis det som en flodkryssning ger dig; lite tid för dig att slappna av och njuta av tillvaron.

Costa Cruises

Costa Cruises

Vill du kryssa med italiensk stil är detta rederi rätt val. Den avspända elegansen, livsglädjen och det italienska köket gör att många av våra gäster gillar Costa Cruises.

Fred Olsen Cruise Lines

Fred Olsen Cruise Lines

Söker du något mindre fartyg med brittisk känsla och intim atmosfär har du hittat rätt. Fred Olsen besöker pittoreska hamnar dit de större kryssningsfartygen inte når.

Hurtigruten

Hurtigruten

En annorlunda sjöresa full av aktiviteter och fantastiska vyer – det erbjuder Hurtigruten. Här kan du vara med och mata örnar som flyger längs med fartyget.

MSC Cruises

MSC Cruises

Moderna fartyg och mat med inspiration från Italien, låter det trevligt? Då ska du titta närmare på det här rederiet som snabbt blivit populärt.

Bättre

Hög kvalitet på mat & service • Stort utbud av aktiviteter & underhållning • Moderna fartyg

AmaWaterways

AmaWaterways

AmaWaterways är något alldeles extra och kan nog anses som det mest exklusiva rederiet på Europas floder. Allt från den exceptionella personalen till det prisbelönta köket.

Azamara Club Cruises

Azamara

Flottan är liten men exklusiviteten desto större. Azamara erbjuder lyxkryssningar med mindre fartyg.

Carnival

Carnival

Namnet avslöjar allt: färgglatt, underhållande och avslappnat. Ombord på Carnival Cruise Lines har du roligt! ”Fun for all, all for fun” är mottot och det råder varken brist på underhållning eller läcker mat.

Celebrity Cruises

Celebrity Cruises

Modern lyx med omsorg om minsta detalj. Det erbjuder detta rederi som sedan starten på 1990-talet har blivit ett av våra mest populära.

Cunard

Cunard

Här är stämningen lika anrik som när man startade detta engelska rederi år 1840. det bjuds på Afternoon tea, klassiska konserter och galakvällar.

Hapag Lloyd

Havila Kystruten

Standard: 4
Den norska kusten anses som en av världens vackraste och en kryssning med Havila Kystruten innebär en resa full av aktiviteter, god mat, fantastiska vyer och naturupplevelser.

• Vackra naturupplevelser
• Miljövänligare kryssningar
• För dig som är intresserad av djur och natur

Holland America Line

Holland America Line

Eleganta och prisvärda kryssning med känsla av tradition. Konst, antikviteter och färska blommor kännetecknar detta rederi.

Oceania Cruises

Oceania Cruises

Ledorden är elegans, kvalitet, bekvämt boende, ypperlig mat och en uppmärksam personal som alltid är mån om dig.

Norwegian Cruise Line

Norwegian Cruise Line

Inga måsten, klädkoder eller middagstider. Här finns istället häftiga vattenrutschbanor, stora soldäck, och klätterväggar.

P & O Cruises

P & O Cruises

Genom tradition och god service upplever du en sann kryssningsanda. Här finns stora pooler, välutrustade gym och sköna spa-avdelningar.

Princess Cruises

Princess Cruises

Ett av världens största rederier med intim känsla ombord. Rätt val för dig som vill ha stort utbud av restauranger, aktiviteter och underhållning.

Royal Caribbean

Royal Caribbean Cruises

Royal Caribbean erbjuder världens mest innovativa och största fartyg. Här behöver du inte ha en tråkig stund och såväl ung som gammal trivs ombord.

Star Clippers

Star Clippers

En kryssning med Star Clippers segelfartyg är speciell. Fartygen är mindre, tar runt 200 passagerare och du kommer närmare havet.

BÄST

5-stjärnig lyx • Mycket hög kvalitet på mat & service • All Inclusive med Champagne

Explora Journeys

Standard: 5
Det förstklassiga rederiet Explora Journeys representerar en ny era med sina exklusiva fartyg som är ritade och skapade av superyacht- och lyxdesigners i världsklass.

• Boende i lyxig svit
• Kulinariska upplevelser
• Resor i toppklass

Hapag Lloyd

Hapag Lloyd

Med det erfarna tyska rederiet Hapag- Lloyd kryssar du med små mycket exklusiva kryssningsfartyg av absolut högsta klass. De tre fartygen tar bara mellan 200-400 passagerare och besöker många annorlunda, unika och pittoreska hamnar.

Regent Seven Seas Cruises

Njut av finaste lyx och upptäck platser dit många andra fartyg inte når. Här kryssar du med All Inclusive där mat, dryck och utflykter i varje hamn ingår.

Ritz Carlton Yacht Collection

Tanken med Ritz-Carlton Yacht Collection, är att kombinera lyxlivet på Ritz-Carlton®-hotellen och den avslappnade friheten med en kryssning.

Sea Cloud Cruises

Sea Cloud Cruises genuina segelfartyg seglar främst i Medelhavet och Karibien. Upptäck denna unika värld och besök små pittoreska hamnar.

Seabourn

Lite mindre fartyg, mycket lyxigare kryssningar. På Seabourn är sviterna välutrustade och det mesta ingår i priset.

Seadream Yacht Club

Seadream Yacht Club

Avspänd perfektion är mottot. De små och lyxiga fartygen rymmer drygt hundra passagerare, och en nästan lika stor besättning.

Silversea

Silversea

Silversea lovordas av resemagasin och gäster som ett av de bästa i lyxsegmentet. Du kryssar med All Inclusive och får förstklassig service.

Silversea Expedition

Silversea Expedition

Följ med till några av jordens mest avlägsna platser. Upplev regnskog, exotiska öar, storslagna landskap och djurliv.