Bra att veta när du kryssar med

Sea Cloud Cruises

Inför din kryssning

Sea Cloud vill att du fyller i ett passagerarformulär med passageraruppgifter för att bekräfta resanGå in på: http://www.seacloud.com/en/service/registration-forms/
Gå in på gällande fartyg.
På sista sidan fyller du i dina kreditkortsuppgifter.
När alla uppgifter är inlagda, maila underlaget till Globetrotter på biljettavd@globetrotter.se
Man kan ej skriva å/ä/ö utan använder aa, ae eller oe.

Till Toppen

Transfer

Globetrotter kan i de flesta fall hjälpa till att boka transfer till och från fartyget, ibland via rederiet med del i buss och ibland med privat bil, det varierar beroende på hamn. Kontakta Globetrotter för prisuppgift samt bokning. Detta behöver normalt göras i god tid innan avresan.

Till Toppen

Ombordstigning

När kan jag gå ombord?

Rekommenderad incheckningstid är normalt kl 16 men det står normalt exakt tid i din biljett.

När du anländer till hamnen lämnar du ditt bagage (förutom handbagage) till Sea Cloud Cruises personal. Bagaget ska vara märkt med de bagagetaggar som finns bifogat i din kryssningsbiljett eller som fås av rederiets hamnpersonal. Bagaget kommer att levereras direkt till din hytt. Ha gärna ett ombyte, badkläder, necessär, eventuella mediciner i handbagaget när du kommer till hamnen, detta då bagaget levereras ut till hytterna fortlöpande under eftermiddag/ tidig kväll och det därför kan ta en stund innan man får sin väska. Ha dina resehandlingar och pass till hands när du kliver ombord så hjälper fartygets personal dig att checka in. Du kommer få ett Cruise Card som du behåller under hela resan - det fungerar som din legitimation vid tilläggsbetalningar ombord och är nyckelkort till din hytt.

Kan jag nekas att stiga ombord?

Fartygets ledning har rätt att avgöra om någon ska nekas att stiga ombord. Detta kan hända i det fall det föreligger fara för din egen och/eller andra gästers säkerhet. Orsaker kan vara sjukdom med hög smittorisk, oanständigt uppförande, att man saknar resedokument eller annat som gör att det inte är godtagbart att man reser. Utöver detta har fartygen regler för hur man ska förhålla sig till andra gäster ombord samt hur man ska iaktta såväl säkerhetsmässiga som hälsomässiga föreskrifter. Om någon skulle bryta mot dessa regler kan fartygets ledning be den resande och dennes ressällskap att genast lämna fartyget i nästa hamn. Man ansvarar själv för de extra kostnader som detta kan medföra.

Till Toppen

Praktisk Information

Säkerhetsrutiner

Det är viktigt att hela resesällskapet tar del av den säkerhetsinformation som finns på insidan av hyttdörren, samt tar del av den säkerhetsvideo som visas i hytten. Alla passagerare och besättning ska även medverka på en obligatorisk säkerhetsövning ombord, tid och plats för den ser du i det dagliga nyhetsbrevet.

Vad får man inte ta med sig ombord?

Exempel på vad som inte får tas med ombord är; strykjärn, stearinljus, vapen (gäller även knivar, fickknivar, Leatherman och liknande), korkskruvar, kaffemaskiner/vattenkokare, brandfarlig vätska, sprängämnen (till exempel fyrverkerier).
Det är inte heller tillåtet att ta med sig mat eller dryck ombord, undantaget barnmat och specialmat vid allergier.

Klädsel ombord?

Ombord på Sea Cloud rekommenderas fritidskläder och bekväma skor. Kom ihåg att ta med en jacka eller varmare tröja då vindarna på däck kan vara svala. Även kvällstid gäller en informell klädsel de flesta kvällar. Under varje kryssning arrangeras dock en Captain’s Dinner då en elegantare klädsel uppskattas. Rederiet rekommenderar även att ta med skor som man inte lätt halkar i, då det kan bli halt ute på däck. Höga, smala klackar är inte att rekommendera utan gärna platta, bekväma skor.

Hur vet jag vad som händer ombord på fartyget?

I det engelskspråkiga nyhetsbrevet som delas ut till din hytt varje kväll finner du all nödvändig information du behöver. Här hittar du upplysningar om exempelvis aktiviteter och underhållning ombord och klädkoder. Ta med dig nyhetsbrevet om du går iland då det även innehåller kontaktuppgifter och fartygets avgångstid. Ombord på fartyget finns en Customer Service Desk där kan du få svar på frågor dygnet runt.

Hur är det med elektronisk utrustning?

Alla hytter har uttag för 220V. Du får själv ta med de adapters du eventuellt behöver, generellt krävs ingen adapter för elektronik som inhandlats i Skandinavien. Hårtork finns i alla hytter.

Kan jag bli kontaktad ombord?

Om ditt mobilabonnemang tillåter trafik utomlands kan du använda din mobiltelefon när du är i eller nära land, kontakta din operatör för mer information. Ute till havs kan telefonen slå om till trafik via fartygets satellit och detta är ofta kostsamt. På alla fartyg finns tillgång till WiFi. Du kan mot kostnad surfa på din bärbara dator, surfplatta eller smartphone eller använda en av datorerna i internethörnan.

Vilka regler gäller för rökning ombord?

Majoriteten av utrymmen på fartygen är rökfria. Se anvisade platser ute på däck där det är tillåtet att röka.

Vilka regler gäller för alkoholhaltiga drycker?

För kryssningar som utgår från Nordamerika är åldersgräns för köp av alkoholhaltiga drycker 21 år. Kryssningar från Europa, Asien, Australien och Sydamerika har åldersgräns 18 år. Det är tillåtet att ta ombord en flaska vin per person t ex om man firar något särskilt.

Till Toppen

Betalning ombord

Hur betalar jag för inköp ombord?

Fartygen har ett kontantfritt system; du får ett cruise card som kopplas till ett godkänt kredit- eller betalkort (Visa, MasterCard, Diners och American Express). Du får ditt cruise card vid ombordstigningen på fartyget. Dagen innan du kliver av fartyget får du en specificerad räkning till din hytt så att du kan kontrollera beloppen. Utgifter som tillkommer efter att räkningen har sammanställts kompletteras på sluträkningen. Valutan ombord är EUR. Notera att fartyget har en egen valutakurs som kan skilja sig något från den valutakurs som din bank använder.

Hur ser drickssystemet ut ombord?

När du kryssar med Sea Cloud Cruises betalar man dricks till restaurang- och hyttpersonal. Det betalas i kontanter (euro) och rekommenderat belopp är 14 euro per person och dag som man lämnar i en drickslåda i receptionen.

Reserverat belopp - varför kan det komma att reserveras ett belopp på mitt konto?

Det kan komma att göras reservationer på det betalkort som knutits till ditt konto ombord på fartyget, dvs kortet du betalar med för alla köp ombord. Dessa reservationer görs för att kontrollera att kortet är giltigt. När sluträkningen för din konsumtion ombord är betald, kommer Royal Caribbean att häva reservationerna. Det är varje enskilt kortföretag som måste häva reservationerna i sitt system. Detta kan ta mellan sju och 14 arbetsdagar och detta kan Royal Caribbean inte påverka. När kortföretaget har hävt det reserverade beloppet har du tillgång till pengarna igen.

Till Toppen

Mat och Dryck

Var och när kan jag äta ombord?

Frukost, lunch, middag, snacks och dryck (öl/vin/alkoholfritt) till måltider ingår. Restaurangen har en sittning. Tider för måltider varierar beroende på kryssningsrutt. Rederiet erbjuder inte rumsservice generellt. På förfrågan kan man få måltider till sin hytt, under samma tid som den serveras i matsalen. Drycker kan serveras till hytten under restaurangens/barens öppettider.

Till Toppen

Underhållning/Aktiviter

Finns det någon underhållning ombord?

På Sea Cloud Cruises erbjuds föreläsningar och underhållning av artister på vissa kryssningar. Ombord finns också en pianobar med underhållning under afternoon tea/coffee samt kvällstid. Det finns också ett bibliotek ombord där man kan låna böcker, spel samt Dvd-filmer.

Aktivitetsutbud

De flesta aktiviteter ingår men vissa aktiviteter kan vara mot avgift. Exempel på aktiviteter: litet gym, bastu, skönhetsbehandlingar, bibliotek, kurser och föreläsningar. Man har också tillgång till vattensport t.ex. vattenskidåkning och snorkling när väder och vind tillåter.

Till Toppen

Utflykter

Hur fungerar det med utflykterna?

För att få ut mesta möjliga av din kryssning rekommenderar vi utflykter vid de olika stoppen. Sea Cloud Cruises anordnar en rad minnesvärda utflykter, mer information om dessa får du med dina färdhandlingar. En del av dessa måste förhandsbokas medan andra utfärder bokas ombord i mån av plats. Observera att tiderna för utflykterna kan komma att ändras och att utflykter även kan komma att ställas in om deltagarantalet är för lågt.

Till Toppen

Barn och ungdom

Vad finns det för faciliteter för barnfamiljer?

Barnfamiljer är välkomna ombord men det finns inga barnklubbar eller någon underhållning för barn ombord.

Till Toppen

Hälsa och sjukvård

Om du känner dig osäker uppsök din läkare och be om råd och information angående de hälsokrav som gäller för de resmål du kommer att besöka under din kryssning. Du är själv ansvarig att undersöka att du har all nödvändig vaccination som krävs samt att alla vaccinationspapper är korrekta.

Vad gör jag om jag blir sjuk ombord?

På alla fartyg finns en sjukvårdsmottagning som är bemannad med en kvalificerad läkare och minst en sjuksköterska. Du betalar själv kostnaden för besöket samt eventuella mediciner och vi rekommenderar att du har en fullgod sjukvårds- eller reseförsäkring. Spara alla kvitton för utlägg för att redovisa till ditt försäkringsbolag. Observera att service för sjukvård regleras enligt amerikansk lag och att prissättningen för läkarbesök, undersökning och mediciner ofta är högre än du är van vid från hemma.

Gäster med särskilda behov

Har du ett funktionshinder eller medicinska besvär som gör att du inte kan klara dig själv, måste du ha ett assisterande resesällskap som hjälper dig. Vissa utrymmen på fartyget kan upplevas att vara trånga.Det är inte möjligt att komma ombord med en rullstol. Vi förbehåller oss rätten att neka en person att resa, om personen enligt vår uppfattning inte är i fysiskt- eller psykiskt stånd att resa eller kan behöva mer vård än en assisterande ledsagare rimligtvis kan erbjuda.
Viktigt! Eftersom det inte finns några hissar ombord på dessa fartyg är de viktigt att känna till att man måste kunna använda fartygens trappor. Ifall ni känner er osäkra på förhållanden ombord är ni välkomna att kontakta oss för mer information.

Vaccinationer

Du ansvarar själv för att ha eventuellt nödvändiga vaccinationer för de destinationer som besöks under kryssningen.

Kryssning och graviditet

Är du gravid kan du resa på kryssning fram till vecka 23 i graviditeten, under vissa villkor.

Till Toppen

Utcheckning

Hur checkar jag ut från fartyget?

På slutet av din kryssning får du bagagelappar till din hytt samt tid för avstigning. Skriv tydligt namn, hemadress och eventuella uppgifter om flygresa och fäst en bagagelapp på varje bagage. Sista kvällen, vid angiven tid, placerar du dina väskor utanför hytten. Tänk på att förvara saker som du behöver ha lättillgängligt, till exempel pass, resedokument, mediciner och värdesaker i ett handbagage som du inte ställer ut. Väskan hämtas ut i hamnens ankomsthall.

Till Toppen