Bra att  veta om Carnival Cruises

Bra att veta när du kryssar med

Carnival Cruises

Inför din kryssning

Online Check-in

Carnival Cruise Line rekommenderar dig att lägga in dina passageraruppgifter på deras hemsida för en snabbare incheckning. För att göra detta behöver du rederiets bokningsnummer som du finner på din bekräftelse, på samma ställe där hyttkategori/hyttnummer står.

Gå in på:
https://www.carnivalcruiseline.se
Nästan längst ned till höger på sidan väljer ni ”Carnival Online Checkin”. Fyll därefter i ert bokningsnummer samt resterande uppgifter och ni kommer då in på er bokning. Gå därefter in på online check in och fyll i önskade uppgifter. Här kan du också boka utflykter, beställa dryckespaket eller beställa bord i special restaurangerna.

Till Toppen

Transfer

Globetrotter kan i de flesta fall hjälpa till att boka transfer till och från fartyget, ibland via rederiet med del i buss och ibland med privat bil, det varierar beroende på hamn. Kontakta Globetrotter för prisuppgift samt bokning. Detta behöver normalt göras i god tid innan avresan.

Till Toppen

Ombordstigning

När kan jag gå ombord?

Rekommenderad incheckningstid står normalt i din kryssningsbiljett. Observera att senaste incheckning/ombordstigning vanligtvis är 90 minuter innan fartyget avgår.

När du anländer till hamnen lämnar du ditt bagage (förutom handbagage) till Carnival Cruise Lines personal. Bagaget ska vara märkt med de bagagetaggar som finns bifogat i din kryssningsbiljett eller fås av rederiets hamnpersonal. Bagaget kommer att levereras direkt till din hytt. Ha gärna ett ombyte, badkläder, necessär, eventuella mediciner i handbagaget när du kommer till hamnen, detta då bagaget levereras ut till hytterna fortlöpande under eftermiddag/ tidig kväll och det därför kan ta en stund innan man får sin väska. Allt handbagage scannas i röntgenmaskiner innan man kliver ombord.

Ha dina resehandlingar och pass till hands och gå sedan till incheckningsdiskarna och följ vidare instruktioner. Du kommer få ett cruise card som du behåller under hela resan - det fungerar som din legitimation vid betalning ombord och är även nyckelkort till din hytt.

Kan jag nekas att stiga ombord?

Fartygets ledning har rätt att avgöra om någon ska nekas att stiga ombord. Detta kan hända i det fall det föreligger fara för din egen och/eller andra gästers säkerhet. Orsaker kan vara sjukdom med hög smittorisk, oanständigt uppförande, att man saknar resedokument, visum eller annat som gör att det inte är godtagbart att man reser.

Till Toppen

Praktisk Information

Säkerhetsrutiner

Det är viktigt att hela resesällskapet tar del av den säkerhetsinformation som finns på insidan av hyttdörren. Alla passagerare och besättning ska även medverka på en obligatorisk säkerhetsövning ombord, tid och plats för den ser du i det dagliga nyhetsbrevet.

Vad får man inte ta med sig ombord?

Exempel på vad som inte får tas med ombord är t ex; strykjärn, stearinljus, vapen (gäller även knivar, fickknivar, Leatherman och liknande), korkskruvar, kaffemaskiner/vattenkokare, brandfarlig vätska, sprängämnen (till exempel fyrverkerier). Det är inte heller tillåtet att ta med sig mat eller dryck ombord, undantaget barnmat och specialmat vid allergier.

Klädsel ombord?

Ombord är det avslappnat och bekvämt som gäller. Dagtid rekommenderar vi topp och kjol eller byxor, sommarklänningar för damer och shorts, pikétröjor, t-shirts eller liknande för herrar. I huvudrestaurangen kvällstid gäller ledig klädsel förutom ca 2 kvällar då formell klädsel tillämpas. För den som inte önskar att klä upp sig till de formella kvällarna rekommenderar vi att äta middag i buffétrestaurangen där det är ledig klädsel som gäller. Nedan finner du rederiets klädkod.

Ledig klädsel:
Herrar: Byxor, jeans, eleganta shorts, tenniströja/skjorta Damer: Kjol eller byxor och blus, sommarklänningar, shorts eller jeans. Inga joggingbyxor, flip-flops, badkläder eller avklippta jeans.

Formell klädsel:
Herrar: byxor, skjortor, kavaj. Gärna kostym. Damer: Cocktailklänning, byxdräkt, kjol, blus.

Hur vet jag vad som händer ombord på fartyget?

I det engelskspråkiga nyhetsbrevet som delas ut till din hytt varje kväll finner du all nödvändig information du behöver. Här hittar du upplysningar om exempelvis aktiviteter och underhållning ombord och klädkoder. Ta med dig nyhetsbrevet om du går i land då det även innehåller kontaktuppgifter och fartygets avgångstid. Ombord på fartyget finns en Customer Service Desk där kan du få svar på frågor dygnet runt.

Hur är det med elektronisk utrustning och klädtvätt?

Det finns både amerikanskt uttag/110v och europeiskt uttag/220v i alla hytter. Hårtork finns i alla hytter förutom på fartygen i Fantasy-klassen. På alla fartyg finns minst 2 tvättomater för självbetjäning med torktumlare och strykjärn. Tvättmedel och sköljmedel kan köpas i automater. Tvättmaskinerna får inte användas medan fartyget ligger i hamn. Dessutom finns det en tvättservice ombord som tvättar och stryker mot en avgift, hör med din hyttvärd för mer information. Det finns ingen kemtvätt ombord.

Kan jag bli kontaktad ombord?

Om du behöver kontakta någon i en nödsituation ombord, kan du använda ett avgiftsbelagt samlingsnummer för alla fartyg.
Numret är: +1 732 335 3284
Observera att kostnaderna ligger på cirka 9,50 USD/minut.
Följande uppgifter krävs:
•Fartygets namn
•Kundens namn
•Hyttnummer
Du kan använda din mobiltelefon ombord på Carnival Cruise Lines fartyg. Observera att internationella roamingavgifter för din operatör gäller här. Din mobiloperatör kan ge dig mer information. Kommunikationen till havs kan komma att ske via satellit och därför kan kostnaden bli hög. Internetcaféet är öppet dygnet runt. Alla fartyg är utrustade med Wi-Fi. Flera olika internetpaket finns ombord på nästan alla fartyg och kan bokas för en dag eller för hela kryssningen.

Vilka regler gäller för rökning ombord?

Ombord är rökning endast tillåten på speciellt anvisade platser på däck och i anvisade barer. I restaurangerna, bistron / kaféer samt i lounger och teatrar är rökning inte tillåten. Rökning i alla hytter och på hyttbalkongerna är strängt förbjudet på grund av den höga brandrisken som det medför.

Vilka regler gäller för alkoholhaltiga drycker?

Servering och försäljning av alkoholhaltiga drycker till passagerare under 21 är förbjuden på samtliga Carnival Cruise Lines fartyg. Vid kryssningens början och endast under ombordstigningsdagen får gäster (21 år och äldre) medföra en förseglad/oöppnad flaska på 750 ml med vin eller champagne per person i sitt handbagage. All alkoholhaltig dryck utöver ovannämnda undantag får ej tas ombord och kommer att beslagtas och kasseras utan kompensation. All alkohol inköpt i hamnar under resans gång och i taxfreebutiker på fartyget förvaras ombord och finns för avhämtning på angiven plats när du checkar ut.

Till Toppen

Betalning ombord

Hur betalar jag för inköp ombord?

Nästan alla dina inköp ombord debiteras direkt till ditt hyttkonto ombord (Sail & Sign account). Ditt hyttkonto aktiveras antingen med kreditkort eller med kontanter när du checkar in. Följande kreditkort accepteras ombord: American Express, Visa, Mastercard, Diners. Observera att valutan ombord är US-dollar och att ingen valuta kan växlas ombord.

Hur ser drickssystemet ut ombord?

Notera att dricks motsvarande ca 13,99 USD per person och dag (standard hytter) / 15,99 USD per person och dag (sviter) kommer att debiteras ditt konto ombord. Du kan reglera beloppet efter eget godtycke.

Reserverat belopp - varför kan det komma att reserveras ett belopp på mitt konto?

Vanligt förekommande är att det görs reservationer på det betalkort som knutits till ditt konto ombord på fartyget, dvs kortet du betalar med för alla köp ombord. Dessa reservationer görs för att kontrollera att kortet är giltigt. När sluträkningen för din konsumtion ombord är betald, kommer rederiet genast att häva reservationerna. Det är varje enskilt kortföretag som måste häva reservationerna i sitt system. Detta kan ta mellan sju och 14 arbetsdagar och detta kan rederiet inte påverka. När kortföretaget har hävt det reserverade beloppet har du tillgång till pengarna igen.

Till Toppen

Mat och Dryck

Var och när kan jag äta ombord?

Om du föredrar att äta i en avslappnad miljö finns buffétrestaurangen på Lido däck med snackbarer och internationella specialiteter. Det finns även huvudrestauranger där du kan äta à la carte. Med ”Your Choice Dining” kan du i förväg välja vilken tid du föredrar att äta. Middagssittningarna är kl. 18.00 och 20.15.

Om du istället bestämmer dig för "Your time Dining" kan du äta när som helst mellan kl. 17.45 och 21.30. Room service finns att tillgå mot en avgift. Carnival Cruise Line tar även hänsyn till att en del passagerare vill äta hälsosamt. I alla restauranger kan du beställa glutenfria och/eller laktosfria måltider. Rätter med lägre kolesterol- och kaloriinnehåll och andra hälsosamma rätter är utmärkta med ett ♥ på menyn.

Till Toppen

Underhållning/Aktiviter

Finns det någon underhållning ombord?

Carnival Cruise Line erbjuder omväxlande teaterföreställningar musikaler, komiker och magiker. Utbudet av underhållning varierar mellan fartyg och kryssning. Flera fartyg visar filmer utomhus och de nyaste fartygen, Carnival Breeze och Carnival Vista, har även en 5D-bio där du kan njuta av spännande filmer dag och natt (mot avgift). Carnival Vista har till och med den första IMAX till havs (mot avgift).

Aktivitetsutbud

De flesta aktiviteter ingår men vissa aktiviteter kan vara mot avgift. Utbudet varierar mellan fartygen. Exempel på aktiviteter: pooler, bubbelpooler, vattenrutschbanor, träningscenter med gym och träningspass med instruktör, joggingbana, konstgalleri, konstauktion, bibliotek, kurser (t ex danslektioner) och föreläsningar.

Till Toppen

Utflykter

Hur fungerar det med utflykterna?

I varje anlöpningshamn erbjuder Carnival Cruise Line utflykter för alla smaker oavsett om du vill besöka historiska sevärdheter, idrotta eller njuta av äventyr bland vilda djur och växter. Mer information och bokning görs via www.carnival.com/shore-excursions Vi rekommenderar att förboka utflykter innan du reser då alla utflykter är i mån av plats och kan ta slut. Gå via ”Manage” vidare till ”My booking” för att skapa ett konto och för att boka dina utflykter.

Till Toppen

Barn och ungdom

Vad finns det för faciliteter för barnfamiljer?

Carnival Cruise Lines barn- och ungdomsprogram är indelade i olika åldersgrupper. Bland aktiviteterna finns målning, pyssel, tv-spel, pizzaparty, talangjakt, tävlingar i vattenrutschbanan och dansevenemang. Under utvalda kryssningar arrangeras även utflykter för tonåringar i åldern 12-17 (utan föräldrar). Observera att dessa utflykter är i mån av plats.

Till Toppen

Hälsa och sjukvård

Läkarna ombord är inhyrda av externa företag och du debiteras därför separat vid nyttjande deras tjänster. Ha alltid dina mediciner med dig (handväska) så att de är tillgängliga i en nödsituation. Förvara inte mediciner som du måste ta i incheckat bagage eftersom du inte alltid har tillgång till dem då. Om du tar receptbelagda mediciner, vitaminer eller andra läkemedel regelbundet, måste du ta med en lämplig mängd av dem ombord.

Gäster med särskilda behov

Fartygen har ett visst antal handikappanpassade hytter som är bokningsbara för rullstolsburna passagerare. Hör med Globetrotter för bokning av dessa hytter. Av säkerhetsskäl får rullstolar inte förvaras i korridorerna utan måste förvaras inne i hytten. Vissa hamnar har begränsad möjlighet för att gå i land med rullstol. Om du har några allergier ska detta meddelas i förväg samt sedan också till respektive hovmästare i restaurangerna. Vid behov av vibrationslarm, ljudförstärkt telefon eller blindskrift måste detta anmälas på förhand.

Vaccinationer

Du ansvarar själv för att ha eventuellt nödvändiga vaccinationer för de destinationer som besöks under kryssningen.

Kryssning och graviditet

Du ansvarar själv för att ha eventuellt nödvändiga vaccinationer för de destinationer som besöks under kryssningen som gravid. Är du gravid kan du resa på kryssning fram till vecka 23 i graviditeten, under vissa villkor. Ett läkarintyg på att du kan delta i resan krävs i varje enskilt fall. Fråga oss om en särskild blankett.

Till Toppen

Utcheckning

Hur checkar jag ut från fartyget?

På slutet av din kryssning får du bagagelappar till din hytt samt blir informerad om tid för avstigning. Skriv tydligt namn, hemadress och eventuella uppgifter om flygresa och fäst en bagagelapp på varje bagage. Sista kvällen, vid angiven tid, placerar du dina väskor utanför hytten. Tänk på att förvara saker som du behöver ha lättillgängligt, till exempel pass, resedokument, mediciner och värdesaker i ett handbagage som du inte ställer ut. Väskan hämtas ut i hamnens ankomsthall.

Till Toppen