Vings resor går som vanligt igen

Uppdaterat 1/10 12:00

Vings ägare Thomas Cook Group ansökte om konkurs måndag 23/9. Då flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, som flyger majoriteten av Vinggruppens kunder i Norden, ägs av Thomas Cook Group, så drabbades många av inställda flyg under måndagen 23/9 som en följd av konkursen.

Vi kan nu meddela att Thomas Cook Airlines Scandinavias flyg tas i trafik under tisdagen den 24/9 och att Vinggruppens verksamhet därmed åter är igång. Business as usual.

Med anledning av Thomas Cooks konkurs möter vi en del operationella utmaningar, som bland annat rör avtal. Vi jobbar nu intensivt för att få nordiska avtal på plats. Vi hoppas att kunna lösa det så snart som möjligt. Konkursen påverkar inte Globetrotters resevillkor. Normala villkor gäller och alla våra paketresor är fortsatt skyddade enligt både paketreselagen och resegarantin. Normala av- och ombokningsregler gäller.

För dig som har beställt/ska beställa en resa

Vad gäller efter gårdagens turbulens?

Vings och Globetrotters verksamhet är igång som vanligt igen.

Jag har ett presentkort som jag vill utnyttja. Gäller det fortsatt?

Ja, presentkort kan utnyttjas som betalningsmedel precis som vanligt.

Påverkar Thomas Cooks konkurs villkoren för en resa?

Nej, konkursen påverkar inte Globetrotters resevillkor. Normala villkor gäller och alla våra paketresor är fortsatt skyddade enligt både paketreselagen och resegarantin. Normala av- och ombokningsregler gäller.

Kan jag boka en ny resa via Globetrotter?

Vi är medvetna om att det för tillfället inte är möjligt att boka en paketresa eller kryssningspaket med reguljärflyg på vår hemsida. Vi jobbar på att lösa det så snart som möjligt. Vänligen ring våra reserådgivare på 08-5061 15 00 så kan vi hjälpa dig.

För dig som ska resa iväg i närtid och längre fram

Från och med tisdagen den 24 september är Vings verksamhet igång som vanligt igen, vilket innebär att att Vings charterflyg åter är uppe i luften och att det för övrig verksamhet är business as usual.

Vi har en resa inbokad i vinter och efter Thomas Cook Groups konkurs känner vi oss fortsatt osäkra? Bör vi vara oroliga.

Nej, vi är åter igång som normalt och du behöver inte vara orolig för din inbokade resa. Även om Vings ägare 23/9 ansökte om konkurs så är Vinggruppen i Norden, med systerbolagen Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter och flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia, egna legala enheter och vi satsar nu vidare i egen regi.

Betalningar för hotellvistelse

Det har kommit till vår kännedom att det i Thomas Cook-konkursens spår har varit en del turbulens kring betalning på vissa hotell på våra resmål. Under de närmaste dagarna kan det därför i enstaka fall fortsatt förekomma vissa problem, vilket vi beklagar. Vi har kontakt med berörda parter för att komma till rätta med detta. Drabbade resenärer ber vi ta kontakt med oss direkt, eller spara kvitton för utlägg på hotellbetalningar som vi sedan ersätter för.