Dubai
Atlantis The Palm, Jumeirah Beach

Dubai, Förenade Arabemiraten

Dubai, ett av de sju schejkdömen som bildar Förenade Arabemiraten, är beläget mellan Persiska viken och Indiska Oceanen. Mellanösterns Hongkong - Orientalisk mystik, västerländskt modernt, kultur, livlig storstad, härliga sandstränder, breda motorvägar, vidsträckt öken med böljande sanddyner, lyxiga moderna hotell, fantastisk shopping, basarer, souker, moskéer, kameler, magdansöser, kulinariska upplevelser, kamelridning och ökensafari.

Läs mer om Dubai Dölj text

Under vintersäsongen råder svenskt högsommarväder. För bara ett par decennier sedan var här ett primitivt ökenområde med långt mellan byarna och kamel som huvudsakligt transportmedel. Idag är Dubai med sina 700 000 invånare, varav 70 % är gästarbetare, ett mycket säkert, modernt och väl fungerande land med lyxiga hotell, vänlig service, breda motorvägar, fantastisk shopping och underbara sandstränder. Ett perfekt land att turista i.
I Dubai möts Orientens mystik och det moderna väst, liksom gammalt och nytt. Traditionella byggnader med vindtorn och moskéer står sida vid sida med moderna skyskrapor och shoppingarkader. Stadens pulsåder är The Creek, floden som delar staden på mitten. Med båttaxi "abra" tar du dig snabbt och lätt mellan stadsdelarna Deira på den norra sidan och Bur Dubai på den södra. Dubai är ett handelscentrum för mellanöstern och tillika ett frihandelsområde. Shoppingutbudet är enormt! I stadens stora exklusiva shoppingcentra hittar du märkeskläder och i de gamla arabiska basarkvarteren, de s k soukerna är det trängsel och folkliv. Här finns allt från elektronik, textilier och kryddor till billigt guld. Glöm inte att pruta!

  • Antal resmål  5
  • Antal hotell  39